Broaște țestoase moarte, la Edineț: au fost găsite cu învelișurile crăpate și străpunse FOTO 
Full Article 2 minutes read

Broaște țestoase moarte, la Edineț: au fost găsite cu învelișurile crăpate și străpunse FOTO 

Într-un parc din Edineț au fost găsite cadavrele a patru broaște țestoase. Acestea aveau învelișurile crăpate și străpunse. Precizările au fost făcute de Inspectoratul pentru Protecția Mediului. Potrivit instituției, broasca țestoasă de baltă este inclusă în Cartea Roșie a Republicii Moldova iar prin nimicirea a patru reptile se cauzează un prejudiciu mediului în valoare de 45 mii lei. Cazul, a menționat Inspectoratul, urmează a fi transmis la Procuratura raionului Edineț pentru a fi pornită o cauză penală. 

Pe 25 iulie, Inspectoratul pentru Protecția Mediului a anunțat că la Edineț au fost găsite cadavrele a patru broaște țestoase. Inițial, potrivit Inspectoratului, informația despre cele patru broaște a apărut pe rețelele de socializare în data de 24 iulie. Se menționa că broaștele erau „cu semne vizibile de nimicire”.

Cadavrele au fost găsite lângă un iaz din parcul „Vasile Alecsandri” din municipiul Edineț. La fața locului s-au deplasat angajații Inspectoratului pentru Protecția Mediului Edineț și colaboratorii poliției.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului a constatat că cele patru broaște țestoase, doi adulți și doi tineri, aveau carapacele crăpate și străpunse.

„Cazul dat a fost documentat și materialele urmează a fi transmise la Procuratura raionului Edineț, pentru a fi pornită cauza penală. (…) Menționăm că broasca țestoasă de baltă e inclusă în Cartea Roșie a Republicii Moldova, iar potrivit anexei 3 a Legii regnului animal, paguba cauzată prin nimicirea unui exemplar e de 225 u.c. (11 250 lei). Astfel, prin nimicirea a 4 broaște țestoase de baltă, prejudiciul cauzat mediului constituie 45 000 lei”, au comunicat reprezentanții Inspectoratului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: