București: Trei pacienți cu Covid au murit în urma unei defecțiuni la instalaţia de oxigen dintr-o secție de Terapie Intensivă
Full Article 2 minutes read

București: Trei pacienți cu Covid au murit în urma unei defecțiuni la instalaţia de oxigen dintr-o secție de Terapie Intensivă

Trei pacienți au decedat, în seara de 12 aprilie, după ce s-a oprit alimentarea cu oxigen într-o secție de terapie intensivă de la Spitalul „Victor Babeș” din București. Potrivit Ministerului Sănătății din România, a avut loc o defecţiune la instalaţia de oxigen a unităţii mobile, scrie stirileprotv.ro.

Opt pacienți cu Covid-19 erau internați în unitatea mobilă ATI, dintre care trei au decedat. Ceilalți cinci pacienți au fost transferați la alte spitale.

Ventilatoarele s-au oprit din funcţiune din cauza creşterii presiunii oxigenului peste limita admisă, iar reprezentantul firmei care le-a instalat a refuzat să intre în unitate, potrivit Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19.

Primarul de București, Nicușor Dan, a anunțat luni seară că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în acest caz.

Decesul celor trei pacienţi din unitatea mobilă de terapie intensivă de la Spitalul ”Victor Babeş” din Bucureşti este anchetat de poliţişti şi procurori. Trupurile celor trei pacienţi vor fi transportate la Institutul de Medicină Legală.

***

Este al treilea incident cu urmări tragice care s-a produs în spitalele din România din ultimele luni. Patru pacienți au murit într-un incendiu izbucnit în dimineața de 29 ianuarie, în jurul orei 5, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București.

În noaptea de 14 noiembrie, în urma incendiului produs într-un salon ATI al spitalului din Piatra Neamț, 10 pacienți, internați în stare critică și infectați cu Sars-Cov 2, și-au pierdut viața. Câteva zile mai târziu, alți 5 pacienți, scoși din flăcări și fum, au murit. Procurorii anchetează incendiul și au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: