Călătorii și personalul Aeroportului Chișinău, evacuați din clădire: o nouă alertă cu bombă UPDATE 
Full Article 2 minutes read

Călătorii și personalul Aeroportului Chișinău, evacuați din clădire: o nouă alertă cu bombă UPDATE 

Călătorii și personalul Aeroportului Internațional Chișinău din nou au fost evacuați din clădire. Se întâmplă și pe 21 aprilie. Poliția de Frontieră a fost alertată că în clădire ar fi dispozitive explozive. Informația a fost comunicată pentru NewsMaker de purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră Raisa Novițchi. 

Reprezentanta instituției de la frontieră a declarat că în Aeroportul Internațional Chișinău este alertă și că toate serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne sunt la fața locului pentru verificări.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Poliției de Frontieră, călătorii și personalul aeroportuar au fost evacuați din clădire.

Primăria Chișinău a declarat că, în contextul alertei cu bombă, este afectată circulația troleibuzelor din zonă. „Din motive de securitate troleibuzele rutei nr. 30 circulă până la str. Aeroport (”LukOil”)”, au comunicat autoritățile capitalei.

Actualizare: Au fost încheiate verficările specializate, alerta este falsă. Activitatea Aeroportului Internațional Chișinău a fost reluată. Purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră a declarat pentru NewsMaker că a fost inițiată o cauză penală pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism, conform art. 281, care se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

Amintim, în seara zilei de 20 aprilie, angajații Poliției de Frontieră au fost notificați că pe teritoriul Aeroportului și într-o aeronavă ar fi dispozitive explozive. Prin urmare, procedura de înregistrare a pasagerilor a fost temporar suspendată iar personalul aeroportuar și călătorii – evacuați din clădire. Urmare a verificărilor, după miezul nopții, s-a stabilit că alerta a fost falsă și a fost pornită o cauză penală. Precizările au fost făcute pentru NewsMaker de purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră Raisa Novițchi. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: