Alertă la Aeroportul Chișinău, după o notificare că în clădire și într-un avion sunt dispozitive explozive: ce s-a constatat
Full Article 2 minutes read

Alertă la Aeroportul Chișinău, după o notificare că în clădire și într-un avion sunt dispozitive explozive: ce s-a constatat

Alertă la Aeroportul Chișinău. În seara zilei de 20 aprilie, angajații Poliției de Frontieră au fost notificați că pe teritoriul Aeroportului și într-o aeronavă ar fi dispozitive explozive. Prin urmare, procedura de înregistrare a pasagerilor a fost temporar suspendată iar personalul aeroportuar și călătorii – evacuați din clădire. Urmare a verificărilor, după miezul nopții, s-a stabilit că alerta a fost falsă și a fost pornită o cauză penală. Precizările au fost făcute pentru NewsMaker de purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră Raisa Novițchi. 

Pe 20 aprilie, în jurul orei 21:40, angajații Poliției de Frontieră au fost alertați că pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău și într-o aeronavă ar fi dispozitive explozive.

„Polițiștii de frontieră au anunțat toate entitățile care prestează servicii în aeroport în vederea sporirii măsurilor de securitate”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, adăugând că au fost mobilizate și echipele de intervenție ale Serviciilor Specializate din cadrul Inspectoratului General al Poliției.

În același timp, personalul aeroportuar și călătorii au fost evacuați din clădire. Astfel, procedura de înregistrare a pasagerilor a fost temporar suspendată.

După miezul nopții, potrivit reprezentantei instituției de la frontieră, s-a stabilit că alerta a fost falsă. Astfel, odată cu încheierea verificărilor specializate, Aeroportul Internațional Chișinău și-a reluat activitatea în regim normal.

„Pe fapta dată a fost pornită o cauză penală. În continuare, Poliția de Frontieră va întreprinde măsurile necesare pentru a nu admite cazuri ce atentează la siguranța și securitatea statului și a cetățenilor Republicii Moldova”, a menționat pentru NewsMaker purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră Raisa Novițchi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: