Căldura în Chișinău: Termoelectrica anunță câte blocuri și-au sistat integral agentul termic
Full Article 2 minutes read

Căldura în Chișinău: Termoelectrica anunță câte blocuri și-au sistat integral agentul termic

„Termoelectrica” precizează că este disponibilă în continuare să asigure consumatorii din municipiul Chișinău cu energie termică. Cu o declarație în acest sens a venit întreprinderea pe 31 martie. Se menționează că 29 de blocuri locative și-au sistat integral agentul termic, alte circa 2600 beneficiază în continuare de căldură. 

Termoelectrica continuă să asigure consumatorii mun. Chișinău cu servicii de termoficare. Întreprinderea reiterează că este disponibilă să asigure în continuare toate categoriile de consumatori din mun. Chișinău cu energie termică pentru încălzire”, se arată într-o declarație a întreprinderii.

Se menționează că la momentul actual 29 de blocuri locative și-au sistat integral agentul termic, iar 2646 de blocuri locative beneficiază de energia termică furnizată de entitate – „în marea majoritate ajustând consumurile de energie în dependență de temperatura mediului”.

„Prin intermediul gestionarului fondului locativ, consumatorii care doresc să beneficieze de agent termic pot solicita continuitatea serviciului”, menționează reprezentanții întreprinderii.

Termoelectrica mai declară că „în condițiile stabilirii temperaturilor scăzute ale aerului exterior în orele nocturne, își reafirmă angajamentul de asigurare cu servicii de calitate și va continua să livreze energie termică într-un mod sustenabil și responsabil, în beneficiul consumatorilor”.

***

De precizat că pe 27 martie, primarul capitalei Ion Ceban susținea că a semnat o dispoziție prin care s-a declarat închis sezonul termic 2022-2023 pentru toți consumatorii. „Rog toate regiile să fie informate și rugăm Termoelectrica să se conformeze, chiar dacă nu este o instituție a Primăriei municipiului Chișinău”, preciza Ceban.

În aceeași zi, Termoelectrica comunica despre disponibilitatea de a asigura în continuare cu servicii de termoficare toate categoriile de consumatori, inclusiv şi blocurile locative (prin intermediul gestionarului fondului locativ).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: