Calea Ferată din Moldova are un nou șef interimar. Cine-i va lua locul lui Oleg Tofilat?
Full Article 2 minutes read

Calea Ferată din Moldova are un nou șef interimar. Cine-i va lua locul lui Oleg Tofilat?

Agenția Proprietăți Publice (APP) a numit un șef interimar la „Calea Ferată din Moldova” (CFM), după ce directorul general al întreprinderii de stat Oleg Tofilat și-a dat demisia. Este vorba despre actualul vicedirector al CFM Serghei Tomșa. 

Într-un comunicat din 12 februarie, APP a anunțat că mâine, 13 februarie, este ultima zi de mandat a lui Oleg Tofilat în calitate de director general al CFM.

APP a propus pentru o perioadă de tranziție ca interimatul funcției de director general să fie preluat de către domnul Serghei Tomșa, actual vicedirector general, responsabil de infrastructură și tracțiune, cu experiență de peste 2 decenii în cadrul întreprinderii. Susținem transparența. APP va comunica public la subiect, în măsura evoluției evenimentelor”, se mai arată în comunicat.

***

Precizăm că, pe 29 ianuarie, Oleg Tofilat a demisionat din funcția de director al întreprinderii „Calea Ferată din Moldova”. Ulterior, într-o reacție publică, Tofilat a sugerat că motivele care l-ar fi făcut să-și depună mandatul sunt îngrijorarea față de continuitatea activităților, incoerența viziunilor și lipsa protecției față de ingerințele adverse ale „justitiei” și „organelor de control”. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: