„Calea Ferată din Moldova” le datorează angajaților săi peste 88 de milioane de lei. Precizările întreprinderii
Full Article 2 minutes read

„Calea Ferată din Moldova” le datorează angajaților săi peste 88 de milioane de lei. Precizările întreprinderii

Întreprinderea de stat Calea Ferată din Moldova (CFM) nu le-a achitat angajaților săi două luni de zile. Instituția le datorează circa 88 de milioane de lei. Informația a fost confirmată pentru NewsMaker de către directorul comercial al CFM, Dumitru Prohnițchi.

Potrivit acestuia, motivul a fost scăderea sezonieră a traficului de marfă.

„Mărim baza de clienți prin crearea unor condiții, care sunt atractive pentru piața transportului de mărfuri”, a spus Prohnițchi.

El a menționat că compania nu intenționează să apeleze la autorități pentru ajutor pentru rezolvarea situației, întrucât situația este mai bună decât era acum câțiva ani.

Compania intenționează să plătească datoriile până la sfârșitul lunii septembrie. În total, compania are aproximativ 6,1 mii de angajați.

Restanțele la salarii ale angajaților Căilor Ferate au devenit cunoscute în luna mai. Apoi, șeful CFM, Oleg Tofilat, a spus că problemele sunt „provizorii” și sunt asociate cu o scădere a cererii de transport de marfă. Tofilat a remarcat că întreprinderea a avut pierderi din cauza sfârșitului sezonului de iarnă și a scăderii cererii de import și tranzit de combustibil.

De menționat că, din 1 iulie 2022, angajații Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” primesc salarii mai mari cu 89%. Astfel, salariul mediu lunar al angajaților a crescut de la 4050 de lei, la 8469 lei.

Amintim că începând cu 1 iunie 2021, odată cu schimbarea conducerii întreprinderii, salariile curente au început a fi plătite fără întâziere. Concomitent au fost stinse și restanțele la salariile neachitate din perioadele precedente.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: