Camera Reprezentanților din SUA a aprobat un ajutor pentru Ucraina, de 61 miliarde de dolari. Reacția lui Zelenski 
Full Article 2 minutes read

Camera Reprezentanților din SUA a aprobat un ajutor pentru Ucraina, de 61 miliarde de dolari. Reacția lui Zelenski 

Camera Reprezentanţilor din SUA a probat un pachet de ajutor de aproximativ 61 miliarde de dolari pentru Ucraina. 311 congresmeni au votat în sprijinul proiectului de lege, 112 au votat împotrivă. Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a mulțumit congresmenilor și a numit pachetul „foarte semnificativ”. 

În SUA a fost aprobat un pachet de 95 de miliarde de dolari. Aproximativ 61 de miliarde de dolari – pentru Ucraina și suplinirea armamentului american. Suma totală alocată Ucrainei pentru achiziționarea de arme va fi de 13,8 miliarde de dolari. Ucraina va primi asistență economică de peste 9 miliarde de dolari sub formă de „împrumuturi iertabile”, scrie golosameriki

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a mulțumit congresmenilor și a numit pachetul „foarte semnificativ”. „Va fi simțit atât de soldații noștri de pe linia frontului, cât și de orașele și satele noastre care suferă de teroarea rusă”, a scris Zelenski pe rețelele de socializare. 

Pe lângă aceasta, aproximativ 26 de miliarde de dolari au fost alocate pentru a sprijini Israelul și a oferi asistență umanitară locuitorilor din Fâșia Gaza. 

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a menționat că pachetul va ajuta ministerul său „să mărească asistența vitală de securitate pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva agresiunii Rusiei, să sprijine apărarea Israelului și a susținătorilor săi, precum și să crească fluxul de ajutor umanitar necesar civililor palestinieni din Gaza”. 

Documentul trebuie votat în Senat, după care să fie semnat de președintele Statelor Unite.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: