Când ar putea fi cumpărate cele 100 de autobuze promise de primăria Chișinău anul trecut?
Full Article 2 minutes read

Când ar putea fi cumpărate cele 100 de autobuze promise de primăria Chișinău anul trecut?

Ion Ceban a solicitat consiliului municipal, parlamentului și guvernului să inițieze negocieri cu producătorii pentru a procura 100 de autobuze pentru municipalitate. Primarul spune că municipalitatea este peregătită pentru o organiza o licitație nouă.

Despre aceasta a anunțat Ceban în cadrul unei conferințe la primăria Chișinău.

„Ăștia care bat din limbă la CMC de mult timp, nu m-au ascultat, când am insistat anul trecut când am zis să mergem pe formula procurării autobuzelor pe acord guvernamental. Asta ar fi fost mult mai ieftin și în luna iunie am fi avut 100 de autobuze aici. În fine, am mers pe o procedură mult mai largă, iar ceea ce am zis s-a adeverit că autobuzele nu vor fi mult timp. Avem bani, avem toate procedurile făcute, dar autobuze nu avem. Nu pentru că nu vrea primăria, nu pentru că eu nu vreau, pentru că procedurile în instanță finală au fost anulate”, a declarat Ceban.

Ceban spune că municipalitatea este gata de a face o licitație nouă în acest sens, dacă se cere, dar lucrurile trebuie să fie mișcate din loc.

Menționăm că la sfârșitul lunii noiembrie 2020, Autoritatea Națională pentru Soluționarea Contestațiilor a anulat rezultatul licitației de achiziționare a o sută de autobuze, în urma contestării acestuia de către toți participanții.

În prezent, Parcul Urban de Autobuze al Capitalei are 143 de mijloace de transport, dintre care o sută au termenul de exploatare depășit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: