Când va fi examinată constituționalitatea Acordului de credit din Rusia? Curtea Constituțională a anunțat data
Full Article 2 minutes read

Când va fi examinată constituționalitatea Acordului de credit din Rusia? Curtea Constituțională a anunțat data

Plenul Curții Constituționale (CC) a declarat admisibile și a conexat trei sesizări ale deputaților privind Acordul de împrumut în mărime de 200 mln de euro din partea guvernului Federației Ruse. Într-un comunicat de presă, reprezentanții CC au anunțat că sesizările vor fi examinate în cadrul ședinței de 7 mai.

Ședința va avea loc la ora 10:15. Aceasta va fi publică.

De asemenea, în aceeași zi, la ora 10.00, va avea loc pronunțarea dispozitivului hotărârii de interpretare a articolului 72 alin. (3) lit. a) din Constituție, la sesizarea nr. 180b/2019, formulată de deputații Sergiu Litvinenco, Alexandru Slusari și Vasile Bolea.

Este vorba despre sesizarea prin care cei trei deputați au cerut CC să interpreteze în baza cărui sistem electoral pot avea loc eventuale alegeri anticipate: proporțional, la care s-a revenit în 2019, sau sistemul mixt în baza căruia a fost aleasă actuala componență a parlamentului.

Amintim că, pe 23 aprilie, Curtea Constituțională a suspendat legea privind ratificarea acordului încheiat între guvernul Republicii Moldova și cel al Rusiei, în vederea acordării unui credit în mărime de 200 mln de euro. Aceasta a fost sesizată de către deputatul din grupul Pro Moldova, Seghei Sîrbu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: