Candidatul PAS, după ce a fost ales primar de Bubuieci: Mă angajez să servesc și să vă reprezint cu demnitate
Full Article 2 minutes read

Candidatul PAS, după ce a fost ales primar de Bubuieci: Mă angajez să servesc și să vă reprezint cu demnitate

Candidatul partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS), Alexei Percemlî, a venit cu o reacție, după ce a fost ales primar al comunei Bubuieci, conform datelor preliminare făcute publice de Comisia Electorală Centrală (CEC). Percemlî le-a mulțumit locuitorilor comunei pentru votul acordat, care spune, el – „mă onorează și mă responsabilizează”.

„Stimați locuitori ai comunei Bubuieci, vă mulțumesc din suflet pentru încrederea acordată! (…) Mă angajez să servesc și să reprezint cu demnitate s. Bubuieci, Bîc și Humulești. Avem mult de muncit. Odată cu finalizarea procedurilor de validare, împreună cu echipa vom trece imediat la lucru, pentru a realiza ceea ce am promis – condiții bune de trai pentru toți locuitorii din comuna Bubuieci. Să ne fie într-un ceas bun”, a scris Percemlî pe rețelele de socializare.

Amintim că Alexei Percemlî a câștigat alegerile locale repetate din comuna Bubuieci, din 11 februarie. Potrivit rezultatelor preliminare prezentate de CEC, Percemlî a obținut 891 de voturi, din 1 748 de voturi valabil exprimate.

Reamintim că CEC a anulat recent rezultatul alegerilor locale din noiembrie 2023, care au avut loc la Bubuieci, după ce candidatul MAN Leonid Umaneț care a câștigat atunci scrutinul nu ar fi putut să dovedească că are studiile generale – o condiție obligatorie pe care trebuie să o întrunească candidații la funcții elective.

De menționat că liderul MAN, Ion Ceban, tot el primar de Chișinău, a calificat alegerile repetate din 11 februarie ca fiind „ilegale”. „Primarului ales din partea MAN, Leonid Umaneț, i s-a furat mandatul”, a declarat Ion Ceban. În reacție, președinta fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău, Zinaida Popa, a declarat că Ceban „este departe de alinierea activității sale politice la valorile democratice și europene”, în condițiile în care candidatul său „a încălcat flagrant legea”, prezentând „documente false” la CEC.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: