Candidatul PAS, după ce a fost ales primar de Bubuieci: Mă angajez să servesc și să vă reprezint cu demnitate

Candidatul partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS), Alexei Percemlî, a venit cu o reacție, după ce a fost ales primar al comunei Bubuieci, conform datelor preliminare făcute publice de Comisia Electorală Centrală (CEC). Percemlî le-a mulțumit locuitorilor comunei pentru votul acordat, care spune, el – „mă onorează și mă responsabilizează”.

„Stimați locuitori ai comunei Bubuieci, vă mulțumesc din suflet pentru încrederea acordată! (…) Mă angajez să servesc și să reprezint cu demnitate s. Bubuieci, Bîc și Humulești. Avem mult de muncit. Odată cu finalizarea procedurilor de validare, împreună cu echipa vom trece imediat la lucru, pentru a realiza ceea ce am promis – condiții bune de trai pentru toți locuitorii din comuna Bubuieci. Să ne fie într-un ceas bun”, a scris Percemlî pe rețelele de socializare.

Amintim că Alexei Percemlî a câștigat alegerile locale repetate din comuna Bubuieci, din 11 februarie. Potrivit rezultatelor preliminare prezentate de CEC, Percemlî a obținut 891 de voturi, din 1 748 de voturi valabil exprimate.

Reamintim că CEC a anulat recent rezultatul alegerilor locale din noiembrie 2023, care au avut loc la Bubuieci, după ce candidatul MAN Leonid Umaneț care a câștigat atunci scrutinul nu ar fi putut să dovedească că are studiile generale – o condiție obligatorie pe care trebuie să o întrunească candidații la funcții elective.

De menționat că liderul MAN, Ion Ceban, tot el primar de Chișinău, a calificat alegerile repetate din 11 februarie ca fiind „ilegale”. „Primarului ales din partea MAN, Leonid Umaneț, i s-a furat mandatul”, a declarat Ion Ceban. În reacție, președinta fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău, Zinaida Popa, a declarat că Ceban „este departe de alinierea activității sale politice la valorile democratice și europene”, în condițiile în care candidatul său „a încălcat flagrant legea”, prezentând „documente false” la CEC.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

UNIAN

Industria cărbunelui din Rusia, în criză? Peste 50 de întreprinderi s-au închis deja sau urmează să o facă

Ministrul adjunct rus al Energiei, Dmitri Islamov, a declarat că pe teritoriul Federației Ruse există 51 de întreprinderi din sectorul cărbunelui — mine și cariere — a căror activitate a fost deja oprită sau ar putea fi sistată în viitorul apropiat. Potrivit Ministerului Energiei, pierderile totale ale sectorului pentru perioada ianuarie–mai se ridică la 112,6 miliarde de ruble, iar până la sfârșitul anului ar putea ajunge la 300–350 de miliarde.

Potrivit The Insider, în Rusia există aproximativ 180 de companii din industria cărbunelui. Potrivit estimărilor agenției NKR, cei mai vulnerabili s-au dovedit a fi producătorii mici și mijlocii de cărbune cu potențial energetic, ale căror venituri au scăzut din cauza reducerii încasărilor din export. După interzicerea livrărilor către UE, volumele principale au fost redirecționate către piețele din China (40–45% din exporturi în 2023–2024), India (10–12%) și Turcia (10–15%), unde companiile sunt nevoite să concureze cu alți furnizori.

În luna mai, Guvernul țării a introdus măsuri de sprijin: amânarea plății impozitelor și a contribuțiilor de asigurări până în decembrie 2025, restructurarea datoriilor și programe de redresare financiară. Potrivit lui Islamov, 73 de întreprinderi au solicitat sprijin de stat.

Analiștii anticipează o consolidare a pieței: structurile mai mari ar putea absorbi companiile mai slabe. Partenerul coordonator al grupului Veta, Ilia Jarski, consideră că astfel de tranzacții sunt posibile dacă există acces la finanțare prin credite.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: