Canotorul Serghei Tarnovschi a obținut trei titluri naționale în cadrul campionatului național
Full Article 2 minutes read

Canotorul Serghei Tarnovschi a obținut trei titluri naționale în cadrul campionatului național

Canotorul Serghei Tarnovschi, medaliat cu bronz de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a obținut trei titluri naționale în cadrul campionatului național la kaiak canoe, care s-a desfășurat în orașul Bălți.

Medaliatul cu bronz de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Serghei Tarnovschi s-a impus pe distanța sa preferată 1000 metri. Serghei a triumfat și la dublu, alături de fratele său, Oleg, pe distanțele 500 și 1000 metri. La 200 metri dublu a câștigat perechea Oleg Nuța – Ilie Oprea.

La feminin, dubloul Daniela Cociu – Maria Olărașu, clasate pe locul 7 la JO de la Tokyo, s-au impus pe distanțele 200 și 500 metri. La simplu, Maria a câștigat cursa de 200 metri, iar Daniela pe cea de 500 metri.

***

Amintim că Tarnovschi a obținut prima medalie pentru țara noastră în cadrul Jocurilor Olimpice din ultimii 12 ani. Serghei Tarnovschi a obținut medalia de bronz la proba canoe individual 1000 de metri cu rezultatul de 4:06:069.

Sportivul va primi un premiu bănesc în mărime de 2 mln de lei din partea Guvernului Republicii Moldova, potrivit unei hotărâri de Guvern adoptate anterior. De asemenea, el va beneficia de suma de 250 de mii de lei, oferită de o companie privată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: