Captura de marijuana în valoare de 700 de mii de lei: Patru persoane vor compărea pe banca acuzaților
Full Article 2 minutes read

Captura de marijuana în valoare de 700 de mii de lei: Patru persoane vor compărea pe banca acuzaților

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a dosarului de învinuire a patru membri ai grupului criminal organizat deconspirat în februarie 2021, de la care au fost ridicate droguri de tip marijuana de calitate superioară, care pe piața neagră ar valora aproximativ 700 mii de lei.
Astfel, conform raportului final de expertiză, în cele 17 brichete de droguri ridicate de la transportatori, la fața locului, cantitatea netă a masei pure a substanței narcotice, fără ambalaj, constituia 4968,21 grame. Aceștia transportau drogurile din statele Uniunii Europene cu tranzitarea Moldovei, spre alte state post sovietice.
În baza probelor acumulate, procurorii PCCOCS îi învinuiesc pe cei patru bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani de contrabandă și circulație ilegală de droguri, comise începând cu anul 2020. Doi dintre ei se află în arest la domiciliu, unul – sub control judiciar, iar altul – în arest preventiv.
Pe lângă acestea, oamenii legii îl învinuiesc pe capul grupării – fost lector al unei instituții sportive și conducător al unei școli din domeniul sportiv – inclusiv de păstrarea neglijentă a armei de foc și a munițiilor.

Potrivit legii penale, infracțiunile incriminate sunt pedepsite cu închisoare pentru un termen de până la 15 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: