Carabinierul care este învinuit de omorul unui tânăr la Elizaveta, eliberat din arest
Full Article 2 minutes read

Carabinierul care este învinuit de omorul unui tânăr la Elizaveta, eliberat din arest

Carabinierul, care este învinuit că l-a împușcat pe un tânăr în satul Elizaveta din mun. Bălți, a fost eliberat din arest în seara zilei de 21 iulie, informează portalul esp.md. Reprezentanții Procuraturii Generale au precizat că vor reveni cu comentarii.

Pe 19 iulie, Procuratura a înaintat Consiliului Superior al Magistraturii proceduri disciplinare în privința a 8 judecători care au examinat dosarul de învinuire a carabinierului care l-ar fi împușcat mortal pe un tânăr la Elizaveta.

„Chiar dacă la finele anului trecut inculpatul a fost condamnat la 17 ani de închisoare, acesta urmează să fie eliberat acum din custodia organelor de drept, întrucât a expirat termenul legal de menținere a inculpatului în stare arest preventiv”, a precizat Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

Amintim că pe 13 ianuarie 2020, un tânăr de 23 de ani din satul Elizaveta, municipiul Bălți, a fost împușcat mortal de către un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri. Instanța de fond l-a condamnat pe inculpat la 17 ani de detenție, iar recent, prin decizia Curții de Apel Bălți, dosarul a fost întors la rejudecare din cauza unei erori de procedură admisă de magistrații de fond.

Menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: