Casa Albă avertizează: fondurile alocate de SUA pentru a ajuta Ucraina sunt consumate în proporție de 96%
Full Article 1 minutes read

Casa Albă avertizează: fondurile alocate de SUA pentru a ajuta Ucraina sunt consumate în proporție de 96%

Statele Unite ale Americii (SUA) au cheltuit 96% din fondurile alocate pentru a ajuta Ucraina. Anunțul a fost făcut de coordonatorul pentru comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, scrie publicația Meduza.

„Dacă luăm în considerare toate fondurile, peste 60 de miliarde de dolari, pe care le-am alocat pentru a ajuta Ucraina de la începutul ostilităților, atunci am cheltuit aproximativ 96%. Vorbim de bani nu doar pentru asistență militară, ci și pentru sprijin financiar și economic și asistență umanitară”, a spus el.

Potrivit acestuia, Statele Unite au cheltuit și peste 90% din fondurile care au fost alocate special pentru asistență militară.

„Acum, înainte de începutul iernii, Departamentul Apărării (al SUA) mai are aproximativ 1,1 miliarde de dolari (pentru a ajuta Kievul)”, a adăugat el.

Potrivit sursei citate, Congresul SUA nu a adoptat încă un buget anual, care să includă, printre altele, un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina. Administrația Joe Biden și reprezentanții ambelor Camere ale Congresului au subliniat că Washingtonul va continua să ofere asistență Kievului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: