Cât de periculos e, de fapt, tulburelul. IGSU a lansat o campanie de prevenire a intoxicațiilor cu dioxid de carbon în timpul fermentării vinului (FOTO)

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI a lansat o campanie de prevenire a cazurilor de intoxicație cu dioxid de carbon, în urma fermentării vinului. Acțiunea se desfășoară în mai multe localități.

Cetățenii sunt rugați să excludă păstrarea mustului în spații închise, să verifice căile de ventilare, dar și să controleze concentrația oxigenului din încăperi, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care lumânarea se stinge, nivelul de oxigen este insuficient și trebuie imediat de părăsit încăperea.

Semne de intoxicație cu dioxid de carbon pot fi: durerile de cap, amețelile, voma, iar în cazuri grave – convulsii și comă.

Totodată, este recomandat ca persoanele care urmează să intre în beci, unde sunt păstrate  recipiente cu vin, să anunțe pe cineva în prealabil. În situația în care în încăpere deja se află o victimă, intrarea fără echipament de protecție este periculoasă.

Salvatorii avertizează că dioxidul de carbon emanat în urma procesului de fermentare este o substanță toxică, fără miros sau culoare. Gazul fiind mai greu decât aerul se acumulează jos la suprafața solului în concentrații înalte în special în încăperile închise. Aflarea în beciuri și subsoluri nedotate cu ventilație corespunzătoare prezintă un risc sporit pentru viață și sănătate.

Potrivit datelor IGSU, de la începutul sezonului acestui an, trei persoane s-au intoxicat cu dioxid de carbon în urma nerespectării regulilor de securitate în procesul fermentării vinului.

intoxicații dioxid de carbon, fermentare vin
Facebook/IGSU
intoxicații, dioxid de carbon, fermentare vin
Facebook/IGSU
intoxicații fermentare vin
Facebook/IGSU
dioxid de carbon, beci, intoxicații
Facebook/IGSU
intoxicații, vin, poamă, beci, toamnă
Facebook/IGSU
beci, toamna, vin, vița de vie, intoxicație
Facebook/IGSU

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Renumitul compozitor Eugen Doga a fost condus pe ultimul drum pe 5 iunie. Dimineață, sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău, unde a avut loc ceremonia funerară, la care au participat sute de oameni. Ulterior, cortegiul funerar s-a îndreptat spre Cimitirul Central din oraș, unde maestrul a fost înmormântat. Cum au decurs funeraliile, aflați în fotoreportajul NewsMaker.

Tudor Mardei / NewsMaker
Tudor Mardei / NewsMaker
Tudor Mardei / NewsMaker
Tudor Mardei / NewsMaker
Tudor Mardei / NewsMaker
Tudor Mardei / NewsMaker
Tudor Mardei / NewsMaker
Tudor Mardei / NewsMaker
Tudor Mardei / NewsMaker
Tudor Mardei / NewsMaker
Tudor Mardei / NewsMaker
Tudor Mardei / NewsMaker
Tudor Mardei / NewsMaker
Tudor Mardei / NewsMaker
Tudor Mardei / NewsMaker
Tudor Mardei / NewsMaker
Tudor Mardei / NewsMaker
Tudor Mardei / NewsMaker
Tudor Mardei / NewsMaker
Tudor Mardei / NewsMaker
Tudor Mardei / NewsMaker
Tudor Mardei / NewsMaker
Tudor Mardei / NewsMaker

Amintim că Eugen Doga s-a stins din viață pe 3 iunie, la vârsta de 88 de ani.

În semn de omagiu, 5 iunie a fost decretată zi de doliu național.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: