Câți bani s-au colectat în Găgăuzia pentru susținerea Turciei? Mâine contul pentru donații va fi închis
Full Article 1 minutes read

Câți bani s-au colectat în Găgăuzia pentru susținerea Turciei? Mâine contul pentru donații va fi închis

Aproximativ 780 de mii de lei au strâns locuitorii Găgăuziei pentru victimele cutremurului din Turcia. Contul pentru colectarea de fonduri va fi închis pe 18 februarie. 

În contul special al Comitetului Executiv au fost transferați 779 mii 312 lei, scrie Gagauznews.

Cea mai mare contribuție au avut-o angajații sectorului public și agenții economici.

Cel mai mare transfer a fost de circa 150 de mii de lei.

Se menționează că săptămâna viitoare, banii colectați vor fi direcționați în contul special al Ambasadei Turciei.

Amintim că pe 8 februarie, bașcanul Găgăuziei a anunțat că regiunea a deschis un cont pentru a ajuta victimele din Turcia. Pe 10 februarie și Ambasada Turciei în Moldova a anunțat o campanie de colectare a ajutorului material pentru cetățenii turci, afectați de cutremur.

Ulterior, pe 13 februarie, și Ministerul Finanțelor a anunțat că a deschis un cont de colectare a mijloacelor bănești, sub formă de donație, pentru susținerea poporului turc în legătură cu dezastrul produs de cutremurul din 6 februarie 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: