Câți locuitori ai Transnistriei dețin cetățenia Republicii Moldova? Cel mai recent bilanț
Full Article 2 minutes read

Câți locuitori ai Transnistriei dețin cetățenia Republicii Moldova? Cel mai recent bilanț

Mai mult de 351 de mii de locuitori din regiunea transnistreană au cetățenia Republicii Moldova și peste 360 de mii figurează în Registrul de stat al populației. Date în acest sens au fost comunicate de Biroul politici de reintegrare, pe 20 ianuarie. 

Biroul menționează că datele au fost obținute de la Agenția Servicii Publice, la data de 31 decembrie 2022.

Astfel se menționează că pe 31 decembrie, 360 938 de locuitori cu domiciliu în stânga Nistrului și mun. Bender erau luați la evidență în Registrul de stat al populației, dintre aceștia 351 892 posedau cetățenia Republicii Moldova.

Totodată, din numărul total, 328 625 persoane dețin pașapoarte ale cetățeanului Republicii Moldova și 293 305 buletine de identitate.

Biroul menționează că la eliberarea buletinului de identitate al cetățeanului Republicii Moldova, în perioada august 2021 – decembrie 2022, de înlesniri au beneficiat: 6 395 de locuitori din regiunea transnistreană. Tot în aceeași perioadă au beneficiat de înlesniri 501 persoane, la eliberarea buletinului de identitate provizoriu.

Chișinăul precizează că, în condițiile procedurii simplificate de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova, în perioada 19 aprilie 2018 – 31 decembrie 2022, au fost recunoscuți cetăţeni ai Republicii Moldova 32 349 de persoane, dintre care 22 291 (circa 69%) sunt locuitori din stânga Nistrului și mun. Bender ce au obținut anterior acte de identitate ale cetățeanului Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: