Cazul minorei bătute la Ciocana. Procurorii cer 1 an și respectiv 6 luni de închisoare pentru două dintre adolescente
Full Article 3 minutes read

Cazul minorei bătute la Ciocana. Procurorii cer 1 an și respectiv 6 luni de închisoare pentru două dintre adolescente

Procurorii cer șase luni și respectiv 1 an închisoare pentru adolescentele care au agresat o altă minoră. Incidentul s-a produs în seara zilei de 5 februarie 2021, în spatele unui centru comercial din sectorul Ciocana, când cinci fete au bătut o adolescentă cu pumnii și picioarele și au umilit-o. Ulterior, imaginile video au fost postate pe o rețea de socializare chiar de una dintre agresoare.

Procesul judiciar s-a examinat în procedură simplificată, adică judecată pe baza probelor administrate la faza de urmărire penală, ținând cont de faptul ca inculpatele și-au recunoscut vinovația integral.

În cadrul ședinței de judecată, acuzatorul de stat a solicitat în privința uneia dintre inculpatele minore, învinuită de comiterea infracțiunii de huliganism, să îi fie aplicată pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 6 luni, cu executarea pedepsei în Centrul de detenție pentru minori și tineri.

În privința celei de a doua inculpate minore, învinuite pe două capete de acuzare de huliganism, acuzatorul de stat a solicitat să îi fie aplicată pedeapsa sub formă de închisoare, pe un termen de 1 an, cu execuare în Centrul de detenție pentru minori și tineret.

Potrivit reprezentantei Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, pronunțarea sentinței s-a amânat pentru data de 31 ianuarie 2022.

***

Cazul a avut loc în seara zilei de 5 februarie 2021, în spatele unui centru comercial din sectorul Ciocana, când cinci fete au bătut o adolescentă cu pumnii și picioarele și au umilit-o. Ulterior, imaginile video au fost postate pe o rețea de socializare chiar de una dintre agresoare.

Cât despre celelalte două fete, de 12 și, respectiv, 13 ani, urmărirea penală a fost încetată, din motiv că nu au atins vârsta pentru tragere la răspundere penală. În schimb, în privința părinților acestora și persoanelor care îi înlocuiesc, a fost pornită procedură contravențională în privința tutorilor acestora  – neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului.

Concomitent, în privința minorelor de 12 și respectiv, 13 ani, procurorii au sesizat și Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului Ciocana.

Potrivit legislației, ”huliganismul săvârșit de două sau mai multe persoane” se pedepsește cu amendă de până la 67500 lei sau cu închisoare de până la 5 ani, iar ”neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului” se sancționează cu amendă de cel mult 900 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: