CC a decis: Sesizările depuse de Țîcu și Platforma DA privind scoaterea în afara legii a Partidului Șor, declarate inadmisibile
Full Article 1 minutes read

CC a decis: Sesizările depuse de Țîcu și Platforma DA privind scoaterea în afara legii a Partidului Șor, declarate inadmisibile

Sesizările depuse de deputații Octavian Țîcu, Dinu Plîngău, Maria Ciobanu și Liviu Vovc privind controlul constituționalității Partidului Politic „Şor” au fost declarate inadmisibile. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea Constituțională (CC), astăzi, 13 mai.

„Astfel de sesizări pot fi depuse de preşedintele Republicii Moldova, de preşedintele parlamentului, de guvern, de ministrul Justiţiei sau de Procurorul General. Preşedintele parlamentului poate adresa sesizări numai în baza unei hotărâri a parlamentului, Procurorul General – în baza unei hotărâri a Consiliului Superior al Procurorilor, ministrul Justiţiei – în baza unei hotărâri a colegiului Ministerului Justiţiei”, se arată în decizia CC.

Având în vedere că deputații din parlamentul Republicii Moldova nu se încadrează în categoria subiectelor care dețin prerogativa sesizării Curții Constituționale în vederea verificării constituționalității unui partid politic, Curtea conchide că sesizările menționate supra sunt inadmisibile.

 

Decizia pentru controlul constituţionalităţii Partidului Politic „Șor” by Maxim Stratan on Scribd

Amintim că la sfârșitul lunii martie deputatul Octavian Țîcu, dar și reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr au depus o sesizare la Curtea Constituțională, prin care au solicitat scoaterea în afara legii a Partidului „Șor”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: