Ce riscă Putin, dacă va încerca să intre în Moldova? Răspunsul șefului Poliției de Frontieră
Full Article 2 minutes read

Ce riscă Putin, dacă va încerca să intre în Moldova? Răspunsul șefului Poliției de Frontieră

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, va fi arestat, dacă va încerca să intre în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de noul șef al Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca, într-un interviu pentru adevărul.ro.

Întrebat de jurnaliștii de peste Prut ce vor face polițiștii de frontieră dacă Vladimir Putin, care are pe numele său un mandat de arestare internațional, s-ar prezenta la granița cu Moldova, șeful Poliției de Frontieră a declarat: ,,S-ar reacționa, conform procedurilor existente. Indiferent de cetățenia, familia cetățeanului, odată ce pe seama acestuia sunt impuse măsuri restrictive, acestea vor fi aplicate. Evident (n.r: va fi reținut)”.

Amintim că Curtea Penală Internațională de la Haga a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, precum și pe numele Ombudsmanul prezidențial Maria Lvova-Belova, în luna martie 2023. Ei sunt suspectați de deportarea ilegală a copiilor din teritoriile ocupate ale Ucrainei în Rusia. Kremlinul a numit atunci decizia Curții nulă din punct de vedere juridic, deoarece Moscova nu se află sub jurisdicția acesteia.

Anterior, și președinta Maia Sandu a confirmat într-un interviu pentru Euronews România că Moldova va respecta decizia Curții de la Haga, dacă Putin va dori să intre în țara noastră: „Da. Republica Moldova este semnatar al acordului Curții Penale, iar Moldova va respecta decizia Curții”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: