„Ce să facem ca să ajungem și noi diplomați”. Botgros, revoltat că orchestra Lăutarii a fost ținută la vamă peste 2 ore
Full Article 3 minutes read

„Ce să facem ca să ajungem și noi diplomați”. Botgros, revoltat că orchestra Lăutarii a fost ținută la vamă peste 2 ore

Dirijorul Nicolae Botgros s-a plâns pe online că a fost nevoit să stea mai mult de două ore la vamă, împreună cu orchestra de muzică populară „Lăutarii”. Potrivit lui Botgros, s-a întâmplat recent la întoarcere „de la un mare concert de la București”. „Orchestră lăudată de toți cetățenii, de toți diplomații și stăm la vamă de 2 ore”, a menționat el. Botgros a mai spus că din cauza aceasta orchestra ar avea „probleme mari” și că de fiecare dată roagă vameșii „pentru a trece frontiera”. „Spuneți-mi vă rog ce-ar mai trebui să facem noi, ca să ajungem și noi Diplomați, că nu cred ca vreun diplomat, poate face, ce facem noi la ora actuală”, a menționat Botgros. 

Dirijorul orchestrei de muzică populară „Lăutarii”, Nicolae Botgros, s-a plâns pe online că membrii orchestrei, „lăudați de toți cetățenii, toți diplomații, demnitarii”, au stat la vamă mai mult de două ore. „Fără să ne întrebe cineva măcar un cuvânt”, a adăugat el.

„Am ajuns unde am ajuns… Orchestră Națională „Lăutarii”, lăudată de toți cetățenii, de toți diplomații, demnitarii de la noi, cât și din partea cealaltă de Prut, recent venind de la un mare concert de la București, succes de nu mai încape în noi și stăm la vamă de 2 ore și ceva fără să ne întrebe cineva, măcar un cuvânt…”, a scris pe o rețea de socializare Botgros.

„Cum să mai crezi că suntem cineva în lumea asta, dacă nu ne ia în seamă nimeni… și asta nu e prima oară, de multe ori suntem ajutați, mai bine spus, noi ne rugăm de cineva să ne ajute, dar așa nu se mai poate… Noi avem de lucrat f.mult peste Prut și avem deja probleme mari, că nu se mai poate de răbdat. Eu trebue de fiecare dată să mă rog pentru a trece frontiera, la diferiți Vameși, Polițiști de frontieră. Spuneți-mi vă rog ce-ar mai trebui să facem noi, ca să ajungem și noi Diplomați, că nu cred ca vreun diplomat, poate face, ce facem noi la ora actuală… Îmi cer scuze dacă am jignit pe cineva…”, a menționat Botgros.

Maestrul Nicolae Botgros este artist al Poporului și conducătorul Orchestrei Naționale de Muzică Populară „Lăutarii”.

UPDATE (14.50)

Poliția de Frontieră dă asigurări că la punctul de trecere al frontierei cu Republica Moldova timpul de așteptare nu a fost îndelungat 

Angajații Poliției de Frontieră ca de fiecare dată au perfectat rapid și operativ trecerea frontierei ale respectivilor artiști. Pe partea moldoveană timpul de așteptare nu a depășit 20 de minute”, a precizat pentru NM Raisa Novițchi, șefa Secției comunicare strategică din cadrul Poliției de Frontieră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: