Ce se va întâmpla cu nunțile planificate pentru acest an? Soluția șefului statului
Full Article 2 minutes read

Ce se va întâmpla cu nunțile planificate pentru acest an? Soluția șefului statului

Igor Dodon susține că este posibil ca restricțiile privind adunările cu un număr mai mare de 50 de persoane să fie revizuite și extinse până la 100 de persoane. Declarația a fost făcută în cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 29 mai.

Șeful statului a precizat că revizuirea restricției depinde de evoluția situației epidemiologice din țară. Astfel, cei care planificau nunți pentru perioada următoare ar putea să își urmeze planurile.

„Cel mai probabil, restricțiile privind 50 de persoane vor rămâne pentru o perioadă destul de îndelungată. Eu am văzut că unele țări, Austria, au majorat de la 50 până la 100 de persoane. Teoretic, dacă vom avea o situație pozitivă, nu va fi o creștere a numărului de cazuri, poate vom majora de la 50 la 100 de persoane, dar totul, depinde de situația pandemică”, a subliniat președintele țării.

Amintim că, pe 10 martie, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că toate adunările cu un număr mai mare de 50 de persoane sunt interzise, din cauza riscului răspândirii pandemiei de COVID-19.

Precizăm că, potrivit legii, nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol sănătatea publică se pedepsește cu amendă de la 22 500 lei la 25 000 de lei aplicată persoanei fizice, și de la 50 000 lei la 75 000 lei aplicată persoanei juridice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: