Cea mai mare companie aeriană din Grecia lansează cursa Chișinău – Atena. Sandu: „Moldovenii vor putea reveni mai des acasă să-și revadă familiile”
Full Article 2 minutes read

Cea mai mare companie aeriană din Grecia lansează cursa Chișinău – Atena. Sandu: „Moldovenii vor putea reveni mai des acasă să-și revadă familiile”

Aegean Airlines, cea mai mare companie aeriană din Grecia, lansează, din noiembrie curent, cursa directă Chișinău – Atena. Moldovenii care vor dori să călătorească în Grecia sau din Republica Elenă acasă, o vor putea face acum mai ușor. Cursa va fi operată săptămânal, de două ori, a anunțat președinta Maia Sandu.

„Acum câteva zile, în cadrul vizitei la Atena, am discutat cu autoritățile de acolo despre necesitatea unei curse aeriene directe între țările noastre. Mă bucur să vă comunic că, din noiembrie 2023, Compania Aegean Airlines lansează cursa Chișinău – Atena, cu câte două zboruri săptămânale. Vom putea călători mai ușor pentru turism sau afaceri, iar moldovenii stabiliți în Republica Elenă vor putea călători mai des acasă să-și revadă familiile”, a declarat președinta Maia Sandu.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării regionale, Andrei Spînu, susține că zborurile directe vor fi operate din 2 noiembrie 2023, în fiecare zi de marți și vineri, de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Oficialul susține că biletele deja sunt în vânzare.

Lansarea cursei a fost salutată și de ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba: „Încă o știre bună pentru călători, diaspora, investitori, turiști! (…) Lucrurile merg spre bine. Doar săptămâna asta două curse noi anunțate: Riga și Atena. Știm, mai trebuie. Lucrăm mai departe”.

Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău a trecut oficial în gestiunea statului începând cu 28 martie, curent, după ce în 2013 a fost luat în concesiune pentru o perioadă de 49 de ani. Dezvoltarea Aeroportului, dar și atragerea companiilor avia care să opereze zboruri la prețuri mici și în toate colțurile lumii – sunt doar unele dintre promisiunile autorităților, după preluarea controlului asupra Aeroportului Chișinău.

Între timp, ambasadorul Republicii Moldova în Grecia a anunțat că a procurat primul bilet de pe cursa Chișinău-Atena, la „doar 99,99 euro”.

„O noutate extraordinară pentru cetățenii Republicii Moldova și, în special, pentru diaspora noastră din Grecia. (…) Biletele deja sunt puse în vânzare și, din câte văd, sunt la un preț foarte promoțional”, a scris diplomatul pe rețelele de socializare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: