Aeroportul promis de Șor și Guțul, sortit să rămână virtual? Primarul de Ceadîr-Lunga: s-a făcut de două ori expertiză, e interzis
Full Article 2 minutes read

Aeroportul promis de Șor și Guțul, sortit să rămână virtual? Primarul de Ceadîr-Lunga: s-a făcut de două ori expertiză, e interzis

După o întâlnire cu investitori turci, ale căror nume nu le-a menționat, bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a anunțat că începe pregătirilor pentru construcția unui aeroport în regiune, care ar urma să fie construit în Ceadîr-Lunga. Contactat de Nokta, primarul orașului, Anatolii Topal, a declarat că nici Primăria, nici consiliul local, nu a primit cereri în acest sens. Mai mult, alesul local declară că construcția unui aeroport în Ceadîr-Lunga ar fi imposibilă, din mai multe considerente.

„Un aeroport înseamnă zeci de hectare de teren, o pistă. Primăria nu deține un astfel de teren. Dacă vorbim despre teritoriul aerodromului pe care l-am avut sub conducerea URSS, atunci acest teren este în proprietatea statului. Urmau să construiască un aeroport acolo de două ori, dar expertiza a arătat clar că acest lucru este interzis”, a declarat Anatolii Topal pentru Nokta.

Edilul susține că, anterior, expertizele efectuate au interzis construcția unui aeroport pe terenul fostului aerodrom din Ceadîr-Lunga din cauza apropierii de granița cu Ucraina și a războiului din țara vecină.

„În astfel de cazuri este necesară și aprobarea statului vecin. Și, în al doilea rând, pentru că acum există război pe teritoriul Ucrainei”, a concis alesul local.

Amintim că bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a anunțat pe 18 septembrie că a discutat cu un investitor turc, identitatea căruia nu a dezvăluit-o, despre construirea unui aeroport în orașul Ceadîr-Lunga. Guvernatoarea a declarat că în prezent se pregătesc documentele privind terenul unde va fi construit aeroportul, iar dacă lotul de pământ va fi înregistrat, „misteriosul” investitor ar urma să înceapă proiectarea obiectivului de transport în 3-4 luni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: