Ceban a dispus sistarea lucrărilor pentru construcția unui bloc cu 13 etaje în centrul capitalei (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Ceban a dispus sistarea lucrărilor pentru construcția unui bloc cu 13 etaje în centrul capitalei (VIDEO)

Construcția unui bloc de apartamente, care urma să fie ridicat la inersecția străzilor Dosoftei și Lazo din capitală, va fi suspendată pentru ca autoritățile să verifice dacă actele prin care a fost autorizată construcția corespund cu proiectul propriu-zis. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban, care susține că în zonă urmează să fie ridicată o clădire cu 13 etaje, deși conducerea precedentă a Primăriei a acordat drept de construcție a unui bloc cu maximum 7 etaje. 

Pe 7 septembrie, primarul mun. Chișinău a difuzat un live pe pagina sa de Facebook, de la intersecția străzilor Dosoftei și Lazo, unde a fost instalat un gard de protecție în jurul unui șantier de construcții. În zonă urmează să fie construit un bloc de apartamente. Conducerea precedentă a Primăriei a permis construirea unei clădiri cu maximum 6-7 etaje. În realitate, acolo urmează a fi ridicat un bloc cu 13 etaje.

„Azi am fost pe șantierul de la intersecția străzilor Dosoftei/Lazo unde noi am eliberat acte permisive pentru restaurarea monumentului. Conform altor acte eliberate până a deveni primar, urmau să construiască o clădire cu 6 maximum 7 etaje. Astăzi informația este că agentul imobiliar vinde apartamente la etajele 8, 9 și 10”, a relatat Ceban și a menționat că responsabilii de șantier, dar și directorul financiar, nu au putut justifica ce se întâmplă.

Prin urmare, edilul a anunțat că actele permisive de construcție în zonă vor fi suspendate.

„Dacă proiectul depășește ceea ce a fost stabilit, actele vor fi retrase în totalitate și toate documentele vor fi transmise la Procuratura Generală, la Centrul Național Anticorupție și alte organe de drept”, a precizat edilul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: