Facebook/captură foto

Ceban a dispus sistarea lucrărilor pentru construcția unui bloc cu 13 etaje în centrul capitalei (VIDEO)

Construcția unui bloc de apartamente, care urma să fie ridicat la inersecția străzilor Dosoftei și Lazo din capitală, va fi suspendată pentru ca autoritățile să verifice dacă actele prin care a fost autorizată construcția corespund cu proiectul propriu-zis. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban, care susține că în zonă urmează să fie ridicată o clădire cu 13 etaje, deși conducerea precedentă a Primăriei a acordat drept de construcție a unui bloc cu maximum 7 etaje. 

Pe 7 septembrie, primarul mun. Chișinău a difuzat un live pe pagina sa de Facebook, de la intersecția străzilor Dosoftei și Lazo, unde a fost instalat un gard de protecție în jurul unui șantier de construcții. În zonă urmează să fie construit un bloc de apartamente. Conducerea precedentă a Primăriei a permis construirea unei clădiri cu maximum 6-7 etaje. În realitate, acolo urmează a fi ridicat un bloc cu 13 etaje.

„Azi am fost pe șantierul de la intersecția străzilor Dosoftei/Lazo unde noi am eliberat acte permisive pentru restaurarea monumentului. Conform altor acte eliberate până a deveni primar, urmau să construiască o clădire cu 6 maximum 7 etaje. Astăzi informația este că agentul imobiliar vinde apartamente la etajele 8, 9 și 10”, a relatat Ceban și a menționat că responsabilii de șantier, dar și directorul financiar, nu au putut justifica ce se întâmplă.

Prin urmare, edilul a anunțat că actele permisive de construcție în zonă vor fi suspendate.

„Dacă proiectul depășește ceea ce a fost stabilit, actele vor fi retrase în totalitate și toate documentele vor fi transmise la Procuratura Generală, la Centrul Național Anticorupție și alte organe de drept”, a precizat edilul.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

politiadefrontiera.ro

Acte românești false pentru persoane din R. Moldova, Ucraina și Rusia? Peste 200 de percheziții în România (VIDEO)

În România au fost efectuate peste 200 de percheziții într-un dosar care vizează o rețea ce, cu ajutorul unor funcționari publici, ar fi obținut acte de identitate românești false pentru persoane din Republica Moldova, Ucraina și Rusia.

Poliția de Frontieră Română a anunțat că, pe 1 iulie, au fost efectuate 206 percheziții la sediile unor instituții publice și la locuințele unor persoane fizice. Acțiunile fac parte dintr-o cauză penală în care sunt vizați funcționari publici din județul Botoșani, suspectați de luare de mită și fals informatic. În cauză sunt cercetate și persoane care ar fi oferit mită, acestea fiind suspectate, de asemenea, de fals în înscrisuri oficiale și folosirea documentelor false.

Ancheta vizează destructurarea unei rețele care, cu ajutorul unor funcționari publici de la serviciul de evidență a populației și o primărie, a obținut documente de identitate românești neconforme cu realitatea. Aceste documente au fost eliberate pentru persoane născute în Federația Rusă, Ucraina și Republica Moldova. Potrivit instituției române, datele nereale se referă la domiciliul persoanei, care este fictiv, deoarece beneficiarul nu a locuit niciodată la adresa respectivă, dar și la alte atribute de identificare a persoanei, respectiv nume, prenume, data nașterii, locul nașterii, totul cu scopul obținerii de către beneficiar a unui act de identitate, a cetățeniei române și, după caz, a domiciliului sau a reședinței în România.

„Datele menționate, care în unele cazuri prezintă o identitate diferită de cea reală a beneficiarilor – în condițiile în care marea lor majoritate au depus certificate de cetățenie română anterior falsificate – sunt incluse în Registrul Național de Evidență a Persoanelor. În mod concret, beneficiarii au obținut cărți de identitate pe baza unor certificate care atestau dobândirea cetățeniei române și care anterior au fost falsificate, cu stabilirea domiciliului la imobile aparținând unor cetățeni români care nu erau titularii spațiului respectiv și chiar fără acordul lor, prin întocmirea în fals a declarațiilor de luare în spațiu și implicit fără prezența lor în fața funcționarului de la Serviciul de Evidență a Persoanelor”, a comunicat Poliția de Frontieră Română.

Potrivit instituției române, în anii 2023-2024, pe raza unui serviciu de evidență a populației și-au stabilit domiciliul în mod fictiv 7.000 de persoane născute în Federația Rusă, Ucraina, Republica Moldova sau alte state, foste republici sovietice.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: