Ceban acuză poliția că ar crea „intenționat și artificial” ambuteiaje în Chișinău. IGP: Nu faceți PR pe seama noastră în campania electorală
Full Article 3 minutes read

Ceban acuză poliția că ar crea „intenționat și artificial” ambuteiaje în Chișinău. IGP: Nu faceți PR pe seama noastră în campania electorală

Candidatul Mișcării Alternativa Națională (MAN) la șefia capitalei, Ion Ceban, tot el primar al municipiului Chișinău, suspendat din funcție, acuză poliția că ar crea „intenționat și artificial” ambuteiaje în capitală. Declarațiile au fost făcute de Ceban într-un live din centrul Chișinăului. Contactată de NM, șefa Secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), Diana Fetco,l-a acuzat pe Ceban de manipulare, calificând declarațiile acestuia drept „regretabile”. Mai mult, ea l-a îndemnat pe politician să nu își facă PR pe seama poliției, în campania electorală.  

„Orașul este absolut liber. Ce fac cei care execută ordinile PAS de la MAI? Uitați-vă, merg pe stradă, orașul este liber. Într-o parte, pentru că în altă parte creează ambuteiaje în mod artificial. Poliția, în loc să dirijeze traficul, în mod intenționat, ca oamenii să se supere, să spună că Ceban e rău, că nu face. (…) Ați văzut cum au creat ambuteiaje pe Vieru în vale? Nu am cuvinte, ce mizerie. (…) Stau pe stradă, pentru că ei au blocat totul. Mama lor de șarlatani. Uitați-vă, stau în drum. Nicio mașină. De ce? Pentru că ei fluidizează acolo traficul. Șarlatanii, șarlatanilor”, a declarat Ceban.

NM a solicitat un comentariu din partea IGP. Diana Fetco a calificat „regretabil” gestul lui Ceban, care, spune ea, a ales să arate o stradă liberă, care duce spre centrul capitalei, și nu ieșirile din oraș, unde se circulă cu mare dificultate, mai ales în orele de vârf.

„În acest context, vă informam că astăzi vor fi retrase toate echipajele de poliție care defluidizează traficul rutier și vor fi ridicate doar dronele pentru a arăta situația reală și cum se circulă fără implicarea oamenilor legii. (…) Precizez că semafoarele din capitală nu sunt sincronizate între ele, or colegii noștri implicați la defluidizarea traficului comunică prin stațiile radio despre străzile și intersecțiile unde se necesită degajarea traficului”, a declarat Fetco.

IGP recomandă administrației publice locale, în acest sens, ca atunci când va elabora anumite proiecte de infrastructură să se consulte cu Poliția pe aspectele de siguranță rutieră, or „aceasta este problema de bază a ambuteiajelor din capitală”, conform sursei citate.

„Îndemnăm actorii politici să nu-și facă PR politic în campania electorală pe seama Poliției, dar să-și îndeplinească fiecare instituție atribuțiile funcționale”, a mai declarat Diana Fetco.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: