Ceban, către chișinăuieni după criticile privind deszăpezirea capitalei: „Ne cerem scuze dacă undeva ne-a scăpat”
Full Article 3 minutes read

Ceban, către chișinăuieni după criticile privind deszăpezirea capitalei: „Ne cerem scuze dacă undeva ne-a scăpat”

Primarul Chișinăului Ion Ceban a mulțumit responsabililor din capitală care au fost implicați în deszăpezirea orașului, după ninsorile puternice din weekend-ul trecut. Edilul și-a cerut scuze de la chișinăuieni „dacă undeva nu s-a intervenit mai operativ”. Declarația vine la o zi după ce pe online a apărut un video în care mai multe persoane încearcă să nu cadă în timp ce coboară scările cu gheață dintr-o trecere subterană din capitală, iar consiliera sa a acuzat internauții, care s-au arătat nemulțumiți de serviciile primăriei, că „s-au învățat să critice doar Chișinăul și să-și salveze stăpânii”.

În seara de 28 noiembrie, Ion Ceban a publicat pe Facebook un video în care apar angajații serviciilor muncipale de profil în timp ce deszăpezesc diferite locații din Chișinău, pe timp de zi și de noapte.

S-a muncit foarte mult în aceste zile și acești oameni au depus un efort enorm. Le mulțumesc din suflet și vin cu un apel către toți locuitorii să fim implicați și uniți, deoarece pentru noi contează ajutorul și suportul fiecăruia dintre dvs, mai ales atunci când avem diferite intemperii. În continuare serviciile municipale sunt la datorie și se intervine la maximum”, se arată în mesajul alăturat videoclipului.

Totodată, Ceban a venit cu scuze pentru situațiile în care serviciile municipale nu au intervenit promt pentru deszăpezire. „Ne cerem scuze dacă undeva nu am fost mai operativi sau ceva ne-a scăpat, dar depunem tot efortul în munca pe care o realizăm”, a spus acesta.

Precizăm că, pe 27 noiembrie, pe rețelele de socializare s-a viralizat un video – filmat în aceiași zi – care arată mai mulți oameni încercând să-și păstreze echilibrul în timp ce coboară pe scările acoperite de gheață a unei treceri subterane din Chișinău. Internauții au criticat dur serviciile prestate de întreprinderile de profil din subordinea Primăriei Chișinău. „După alegeri lucrul s-a terminat?”, a comentat un utilizator pe Facebook. În replică, consiliera primarului capitalei, Natalia Ixari, a declarat imaginile video au fost filmate în timpul dimineații, iar gheața de pe scări fuseseră îndepărtată deja. Spre deosebire de Ceban, care și-a cerut scuze, Ixari i-a acuzat pe cei care s-au arătat nemulțumiți de serviciile primăriei că „s-au învățat să critice doar Chișinăul și să-și salveze stăpânii”. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: