Ceban e de vină? Chirtoacă, nemulțumit de lucrările de pe Aleea Pietonală UPDATE
Full Article 3 minutes read

Ceban e de vină? Chirtoacă, nemulțumit de lucrările de pe Aleea Pietonală UPDATE

Fostul primar al Chișinăului Dorin Chirtoacă a criticat decizia autorităților capitalei de a amenaja pe Aleea Pietonală un segment de drum care imită clapele unui pian. El a spus că proiectul nu este „prioritar pentru oraș” și că „este o cheltuială de bani fără sens”. 

„Risipă de bani și abuz în serviciu”, a scris Chirtoacă, pe rețelele de socializare. Fostul edil a declarat că „este o cheltuială de bani fără sens și abuz de PR”.

Legal vorbind – este abuz în serviciu. Când distrugi ceva bun, care nu necesită intervenție asta înseamnă ca ești frustrat, rupt de realitate nu ai simț al priorității și al responsabilității”, a adăugat Chirtoacă.

El a mai spus că „aceste lucrări nu puteau fi făcute fără acordul Ministerului Culturii”.

Pe lângă aceasta, să faci lucrări care nu sunt prioritare pentru oraș este încă o încălcare de lege. Într-un stat de drept funcțional, procuratura ar deschide dosar pe abuz în serviciu și ar opri acest dezmăț”, a comunicat fostul primar.

Chirtoacă a adăugat că în loc să se rezolve „o altă problemă – și anume să păstreze și să reabiliteze caldarâmul de pe strada 31 August, tronsonul dintre str. Bodoni și str. Pușkin, unde totul e lăsat de izbeliște de jumătate de an, Ceban distruge întreaga stradă pietonală, singura pe care o avem, exact ca în Europa și singura din granit”.

Este cumva de mirare, însă, că lipsește presiunea publică pe ambele subiecte, precum și pe multe altele, iar aventurierul rupt de realitate face ce-i trăsnește prin cap în oraș, de parcă ar fi în grădina de-acasă. Ce scandal ar fi fost dacă așa ceva ar fi făcut subsemnatul?”, a adăugat Chirtoacă.

UPDATE (17:35) Contactată de NM, consiliera lui Ion Ceban, Natalia Ixari, a menționat: „Proiectul este solicitat în primul rând de toți locuitorii care erau nemultumiți că nu era comod de mers nici persoanelor în scaune cu rotile, nici pentru părinții cu copiii în căruț. În pllus, este un proiect frumos realizat de Primăria Chișinău împreună cu TIKA, dedicat marelui compozitor Eugen Doga, aleea ce îi poartă numele. Proiectul este pe placul locuitorilor”.

În mai 2023, autoritățile capitalei anunțat că pe Aleea Pietonală urmează a fi amenajat un segment de drum care imită clapele unui pian. Potrivit municipalității, proiectul este dedicat marelui compozitor Eugen Doga. Autoritățile municipale au dat asigurări că segmentul de drum amenajat va fi comod pentru deplasare tuturor cetățenilor. Proiectul este realizat în comun cu Agenția de Cooperare Turcească TIKA.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: