Ceban, invitat la o dezbatere publică de către candidatul PLDM care vrea să îi ia locul. Reacția editului suspendat
Full Article 2 minutes read

Ceban, invitat la o dezbatere publică de către candidatul PLDM care vrea să îi ia locul. Reacția editului suspendat

Oleg Burlacu, candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) șa șefia Primăriei Chișinău îl invită pe contracandidatul său din partea Mișcării Alternativa Națională (MAN), actualul primar suspendat din funcție, Ion Ceban, la o dezbatere publică „despre prezentul și viitorul municipiului Chișinău”. Invitația a fost lansată de Burlacu pe 18 octombrie, pe rețelele de socializare. Contactată de NM, consiliera lui Ion Ceban, Natalia Ixari, a declarat că MAN are agenda sa în această campanie, respectiv, nu va accepta invitația lui Burlacu.

„Îl invit pe Ion Ceban, actualul primar general, la o dezbatere publică despre prezentul și viitorul municipiului Chișinău – dezbatere în cadrul căreia vom oferi chișinăuienilor posibilitatea să aprecieze nivelul nostru de pregătire personală; prioritățile și intențiile noastre; care sunt valorile noastre sociale și morale. Candidăm pentru o funcție publică importantă, care produce impact asupra vieții a sute de mii de oameni și asupra celei mai mari părți a economiei Republicii Moldova – din acest motiv inițiez această comunicare într-o manieră publică. Dle Ceban, sper să vă intereseze această invitație și vă asigur de respectul meu”, a scris Oleg Burlacu pe rețelele de socializare.

Contactată de NM, consiliera primarului general suspendat, Natalia Ixari, a precizat: „Nu am văzut deocamdată invitația, dar fiecare persoană care candidează are agenda sa personală, probabil acesta este un punct din agenda personală a candidatului din partea PLDM. Noi avem agenda noastră. (…) Nu vom accepta invitația”.

***

Amintim că Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului, vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali. Potrivit informației publicate de Comisia Electorală Centrală, pentru funcția de primar al Chișinăului s-au înscris în cursa electorală 27 de pretendenți, printre ei Ion Ceban (MAN) și Oleg Burlacu (PLDM).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: