Ceban, mesaj pentru consilierii care nu au venit la ședința CMC la ora la care i-a chemat: „Niciunul nu veți primi salarii”
Full Article 3 minutes read

Ceban, mesaj pentru consilierii care nu au venit la ședința CMC la ora la care i-a chemat: „Niciunul nu veți primi salarii”

Consilieri care nu s-au prezentat la ședința, din 2 februarie, a Consiliul Municipal Chișinău, la ora 10:00, „nu își vor primi salariile pe luna ianuarie și nici pe viitor”. Declarația a fost făcută de primarul Ion Ceban, care s-a arătat deranjat de faptul că unii consilieri au absentat de la ședința unde urma să fie discutat un proiect de pe ordinea de zi a Parlamentului. Potrivit edilului, inițiativa legislativă prevede construirea unei gunoiști în raza municipiului Chișinău, în imediata adiacentă a localităților Stăuceni, Tohatin și sectoarele orașului Râșcani și Ciocana. 

„Consilierilor care nu sunt prezenți vă rog să le transmiteți că niciunul nu va primi salariul pe luna ianuarie și nici de acum încolo. Nu vreți să munciți pentru municipiul Chișinău, atunci nici noi nu vă vom da salarii. Legal nu veți primi niciun svanț”, a declarat primarul.

„De asta spuneam că este nevoie de o altă componență a consiliului municpal pentru că sunt niște ipocriți. Pentru că foarte des,mulți dintre ei câte 4-6 ore își aruncă săgeți, înloc să lucreze”, a spus Ion Ceban, adăugând că primăria va continua să coopereze cu cei care vor să muncească pentru municipiul Chișinău.

Precizăm că Vitalie Mocan, consilier din fracțiunea PSRM a făcut o intervenție în debutul ședinței CMC. Acesta a anunțat că membrii fracțiunii PSRM nu sunt disponibili la ora 10:00 și au cerut amânarea ședinței până la ora 14:00.

Amintim că primarul municipiului Chișinău și deputatul neafiliat Gaik Vartanean au solicitat parlamentarilor excluderea de pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului a proiectului de lege care prevede modificarea anexei la Legea nr.668/1995 pentru aprobarea Listei unităților ale căror terenuri destinate agriculturii rămân în proprietatea statului. Potrivit lui Ceban și Vartanean, proiectul prevede construirea unei gunoiști în raza municipiului Chișinău, în imediata adiacentă a localităților Stăuceni, Tohatin și sectoarele orașului Râșcani și Ciocana.

Primarul Ion Ceban a menționat în dimineața zilei de 2 februarie că „guvernarea a pus pe ordinea de zi un proiect de lege prin care vrea să aducă tot gunoiul din toate raioanele sectorului centru a Republicii Moldova aici la Chișinău”.

„Este vorba despre un proiect de lege înregistrat hoțește pe noapte. (…) 20 hectare din Chișinău trebuie să se transforme în gunoiște, conform proiectului de lege care este inclus fără a consulta opinia publică, Primăria. Nu sunt sigur că a fost consulat cu Primăria Stăuceni”, a comunicat edilul.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: