Ceban, o nouă întâlnire cu premierul României: „Am discutat prioritar despre proiectele realizate în comun”
Full Article 2 minutes read

Ceban, o nouă întâlnire cu premierul României: „Am discutat prioritar despre proiectele realizate în comun”

Primarul de Chișinău Ion Ceban a avut o întrevedere cu prim-ministrul României Marcel Ciolacu. Potrivit unei declarații publicat de Ceban, acesta a discutat cu Marcel Ciolacu despre proiectele realizate în Chișinău, dar și în Republica Moldova, cu implicarea României. Nici pe site-ul Guvernului României, nici pe paginile oficiale ale lui Marcel Ciolacu nu au fost publicate informații despre întâlnirea cu Ceban. Contactat de NM, reprezentantul Primăriei Chișinău Vasile Chirilescu a precizat că edilul a plecat la București. 

Am discutat mai multe subiecte, printre care, prioritar, despre proiectele realizate în comun atât în Chișinău, cât și în Republica Moldova. În ultimii ani, împreună cu colegii din România, am reușit să implementăm mai multe proiecte frumoase în diverse domenii, cum ar fi infrastructură, cultură, educație, dar și altele. I-am mulțumit din numele cetățenilor pentru sprijinul oferit Republicii Moldova, inclusiv în parcursul nostru de integrare europeană”, a scris Ion Ceban pe rețelele de socializare.

Precizăm că, în noiembrie 2023, la scurt timp după ce a câștigat al doilea mandat de primar al capitalei, Ion Ceban s-a mai întâlnit, la București, cu Marcel Ciolacu. Atunci, Ceban nu a oferit detalii despre întrevedere, însă a menționat că a avut mai multe întâlniri „foarte productive și bune”.

***

Ion Ceban și-a început cariera politică la Partidului Comuniștilor, iar ulterior a continuat-o la Partidul Socialiștilor. Ceban a organizat proteste la Bruxelles și a promovat integrarea țării noastre în Uniunea Vamală. În 2023, Ceban a fondat și preluat conducerea MAN – formațiune care declară că pledează pentru vectorul european. De atunci, politicianul a început să se întâlnească des cu oficiali europeni, inclusiv din România, și chiar a ținut un discurs în Parlamentul European.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: