Ceban: „Pentru prima dată în istorie, Chișinăul va emite obligațiuni municipale”
Full Article 1 minutes read

Ceban: „Pentru prima dată în istorie, Chișinăul va emite obligațiuni municipale”

Primăria Chișinău și Moldova Agroindbank au semnat un contract de prestare a serviciilor de intermediere la subscrierea/plasarea emisiunii de obligațiuni municipale. Se întâmplă după ce respectiva bancă a câștigat concursul demarat de municipalitate. Despre acest lucru a anunțat edilul capitalei, Ion Ceban, astăzi, 15 iulie.

„Mă bucur că pentru prima dată în istorie, Chișinăul va emite obligațiuni municipale. Astăzi, punem baza unui proces nou de finanțare a municipalității, care va da o claritate investitorilor cum pot să se implice direct în dezvoltarea orașului și unde vor fi investiți banii lor”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, banca va asigura suportul necesar pentru dezvoltarea mecanismului de finanțare prin emisiunea de valori mobiliare, care va oferi posibilitatea atragerii investitorilor prin intermediul pieței de capital, precum și diversificarea instrumentelor de investire în condiții de maximă transparență.

Autoritățile locale pot realiza emisiuni de obligațiuni municipale pentru investiții capitale sau refinanțarea unei datorii pe termen lung contractată anterior, de asemenea, pentru investiții capitale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: