Ceban pleacă în Rusia pentru a se întâlni cu conducerea „Gazprom”. Nu va fi însoțit de reprezentanții Guvernului
Full Article 2 minutes read

Ceban pleacă în Rusia pentru a se întâlni cu conducerea „Gazprom”. Nu va fi însoțit de reprezentanții Guvernului

Șeful Moldovagaz Vadim Ceban a anunțat că urmează să aibă o întrevedere cu președintele concernului rus Gazprom Alexei Miller. Ceban a spus că întâlnirea va avea loc săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare. 

În cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, Vadim Ceban a fost întrebat dacă urmează să aibă anul acesta o întrevedere cu cei de la Gazprom.

„Da, dacă nu săptămâna aceasta, săptămâna viitoare. Eu continui permanent activitatea în domeniul cooperării depline a furnizării de gaze în Republica Moldova”, a răspuns Ceban.

La întrebarea dacă merge doar el sau și cineva de la Guvernul Republicii Moldova, șeful Moldovagaz a declarat: „Noi avem discuții la nivel corporativ. Deocamdată dacă voi pleca, cred că eu personal”.

În cazul în care va pleca și cineva de la Guvern, Ceban a spus că „va fi salutabil acest lucru”.

Vadim Ceban a fost întrebat și cine decide astfel de decizii: Gazpromul sau Chișinăul. „La moment eu nu pot răspunde și aprecia decizia domnului Miller și respectiv a conducerii Guvernului”, a conchis Vadim Ceban.

***

Recent, Vadim Ceban a spus că până în data de 20 decembrie, „Moldovagaz” trebuie să achite „Gazpromului” aproape $44 mln. Ceban a precizat că suma totală s-a format din restanța rămasă pentru noiembrie: $40,05 mln sau 781 mln lei, dar și consumul pentru decembrie: $3,79 mln sau 73,9 mln lei.

Amintim că din 4 decembrie, Moldovagaz achiziționează gaze naturale din două surse, iar consumul zilnic al Republicii Moldova în luna decembrie este de 9,2 milioane de metri cubi. „5,7 milioane de metri cubi vor fi furnizate de Gazprom în conformitate cu actualul contract și conform volumelor aprobate pentru luna decembrie. Acest volum va fi destinat integral către Tiraspoltransgaz, inclusiv pentru producerea de energie electrică de către MGRES pentru consumatorii de pe ambele maluri ale Nistrului”, a precizat Vadim Ceban.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: