Ceban propune curățarea gurilor de canalizare din Chișinău, în locul construcției de noi havuzuri
Full Article 1 minutes read

Ceban propune curățarea gurilor de canalizare din Chișinău, în locul construcției de noi havuzuri

Primarul capitalei, Ion Ceban, a propus ca în acest an, banii destinați pentru construcția havuzurilor să fie redirecționați pentru curățarea gurilor de canalizare din municipiul Chișinău. 

Într-o postare publicată pe 15 iunie pe pagina sa de Facebook, edilul a menționat că a cerut să fie examinată această posibilitate din punct de vedere legal și să fie estimat timpul în care s-ar putea reuși acest lucru.

De asemenea, acesta a reiterat propunerea din ajun, privind anunțarea unor coduri galbene sau portocalii de ploi, la nivel local, astfel ca cetățenii să nu iasă la drum cu mașinile, dacă nu au o urgență, iar acele locuri cu risc sporit de inundații să fie ocolite.

Edilul a mulțumit angajaților întreprinderilor municipale care au intervenit duminică pentru înlăturarea consecințelor ploii. Potrivit lui Ion Ceban, au fost precipitații de 27 l/m2, pe când rețelele pluviale din capitală sunt calculate pentru 17 l/m2.

Amintim că duminică după-amiază a căzut o cantitate importantă de precipitații asupra capitalei, iar mai multe străzi au fost inundate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: