Ceban se distanțează de Șor? Mesaj pentru „Mișcarea pentru popor”, care cere achitarea facturilor de către guvern
Full Article 2 minutes read

Ceban se distanțează de Șor? Mesaj pentru „Mișcarea pentru popor”, care cere achitarea facturilor de către guvern

Edilul Ion Ceban a venit cu un mesaj pentru „Mișcarea pentru Popor”, din care face parte și Partidul „ȘOR”, în contextul în care aceasta va organiza, pe 28 februarie, un protest în fața primăriei Chișinău. Ceban le-a transmis organizatorilor manifestației că primăria Chișinău „nu este locația cea mai indicată pentru a cere achitarea integrală a facturilor”.

„Achitați în totalitate facturile locuitorilor din Orhei, acolo de unde vin organizatorii manifestațiilor, după care vă așteptăm să ne sugerați și nouă cum ați făcut-o. Primăria Chișinău în acest an, estimativ, va acorda minimum 140 de milioane de lei pentru compensații, sumă echivalentă cu bugetul mun. Orhei sau cât trei parcuri de distracții OrheiLand. Noi ne facem treaba. Avem peste 20 de mii de apartamente pentru care acoperim 40 la sută din facturi. Sugestia este să vă căutați de treabă în altă parte, nu la ușile Primăriei Chișinău”, a spus edilul, în cadrul ședinței săptămânale a primăriei.

Amintim că, deputatul Partidului „ȘOR” Marina Tauber a anunțat recent că „Mișcarea pentru Popor” va organiza, pe 28 februarie, un miting în fața primăriei Chișinău. Potrivit Parlamentarei, manifestația are drept scop ca „cetățenii din întreaga țară să-și exprime opinia legată de refuzul guvernării PAS de a achita integral facturile populației pentru lunile de iarnă”.

Amintim că, pe 3 decembrie 2022, mai mulți politicieni și activiști, inclusiv reprezentanții Partidului „ȘOR”, activista Maia Laguta și vicepreședintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE, condus de Gheorghe Cavcaliuc) Denis Roșca au anunțat crearea unei noi structuri: „Mișcarea Pentru Popor”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: