Tauber, Roșca, Laguta și alți politicieni au lansat „Mișcarea Pentru Popor”. Vor să adune 1 milion de semnături
Full Article 2 minutes read

Tauber, Roșca, Laguta și alți politicieni au lansat „Mișcarea Pentru Popor”. Vor să adune 1 milion de semnături

În Republica Moldova a mai apărut o structură politică – „Mișcarea Pentru Popor”. Aceasta a fost lansată pe 3 februarie în cadrul unei conferințe de presă, la care au participat mai mulți politicieni și activiști, inclusiv reprezentanții Partidului „ȘOR”, activista Maia Laguta și vicepreședintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE, condus de Gheorghe Cavcaliuc) Denis Roșca.

Potrivit participanților la conferință, aceștia își propun să adune un milion de semnături din partea cetățenilor, pentru „a obliga Guvernul să achite integral facturile pentru gaz, electricitate și energie termică, în perioada decembrie 2022 – februarie 2023”.

Invităm toate partidele, forțele politice responsabile să se alăture acestei inițiative, pentru a apăra interesele cetățenilor. „Mișcarea Pentru Popor” este soluția de salvare a țării. Partidele politice trebuie să fie responsabile pentru deciziile pe care le iau și este de datoria noastră să schimbăm în bine lucrurile în țară. Partidul „ȘOR” a pledat întotdeauna pentru dialog, de dragul intereselor poporului. Am lansat apeluri în acest sens și către actualii guvernanți. Îndemnăm cât mai mulți să se alăture „Mișcării Pentru Popor”, a menționat Tauber.

De asemenea, Marina Tauber a dat citire manifestului „Mișcării Pentru Popor”, în care se menționează că Republica Moldova trece acum prin cea mai profundă criză social-economică, de la proclamarea independenței.

Solidari cu Mișcarea s-au declarat Marină Tauber; Partidul ȘOR, Denis Roșca, PACE; Mihai Petrache, președinte al Uniunii Centriste din Moldova; Maia Laguta, activistă civică, Andrei Vataman, veteran de război; Valentin Gaidarji, deputat al Adunării Populare a Găgăuziei, Nelu Straciuc, liderul Organizației Teritoriale Bălți a PACE; Serghei Mișin, președintele Partidului Renaștere-Возрождение” .

Amintim că, în iunie 2022, în timpul unui protest, deputata Marina Tauber și Diana Caraman (PCRM0 anunțau crearea mișcării civice ”O viață nouă”. Obiectivul formațiunii era de a determina PAS să renunțe la putere și să fie organizate alegeri parlamentare anticipate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: