Președinția – Parlamentul – Guvernul. Locațiile unde, potrivit lui Ion Ceban, ar trebuie să fie marșul comunității LGBT
Full Article 2 minutes read

Președinția – Parlamentul – Guvernul. Locațiile unde, potrivit lui Ion Ceban, ar trebuie să fie marșul comunității LGBT

Primarul Ion Ceban intenționează să modifice traseele pentru participanții marșului comunității LGBT+. Anterior, edilul spunea că nu va semna pentru ca acțiunea să aibă loc în capitală. Acum Ceban, după ce reprezentanții Primăriei au declarat că marșul se poate desfășura și fără semnătura edilului, susține că traseul manifestației va suferi modificări. 

„Președinția – Parlamentul – Guvernul. Vor fi acele locații pe care le vom schimba ca homosexualii să-și realizeze parada. Conform legislației în vigoare! E zi de Duminică acolo e locul perfect”, a scris Ceban, pe Facebook.

„Conform legii putem schimba traseele și locațiile”, precizează edilul. „Noi le vom schimba. Dacă tot asta este cea mai mare problema a Moldovei în viziunea guvernanților”, a adăugat Ceban.

De menționat că edilul Ion Ceban a declarat în nenumărate rânduri că nu va semna pentru desfășurarea marșului organizat de comunitatea LGBT+ și este gata să ajungă cu organizatorii și în judecată. Pe 13 iunie, solicitat de NM, responsabilul pentru desfășurarea evenimentelor culturale din Chișinău a declarat că dacă Ion Ceban nu va semna ordinul privind desfășurarea manifestației, evenimentul va avea loc pe baza declarației GENDERDOC-M, înregistrată la Primărie.

Marșul Solidarității, organizat de comunitatea LGBT+, este planificat pentru data de 19 iunie, la Chișinău. Anterior, reprezentanții comunității declarau că pe parcursul acestei săptămâni, în Republica Moldova, va avea loc festivalul comunității LGBT+ „Moldova Pride”, dar și o campanie socială. Iar ultimul eveniment organizat de comunitate va fi pe 19 iunie – Marșul Solidarității.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: