Președinția – Parlamentul – Guvernul. Locațiile unde, potrivit lui Ion Ceban, ar trebuie să fie marșul comunității LGBT
Full Article 2 minutes read

Președinția – Parlamentul – Guvernul. Locațiile unde, potrivit lui Ion Ceban, ar trebuie să fie marșul comunității LGBT

Primarul Ion Ceban intenționează să modifice traseele pentru participanții marșului comunității LGBT+. Anterior, edilul spunea că nu va semna pentru ca acțiunea să aibă loc în capitală. Acum Ceban, după ce reprezentanții Primăriei au declarat că marșul se poate desfășura și fără semnătura edilului, susține că traseul manifestației va suferi modificări. 

„Președinția – Parlamentul – Guvernul. Vor fi acele locații pe care le vom schimba ca homosexualii să-și realizeze parada. Conform legislației în vigoare! E zi de Duminică acolo e locul perfect”, a scris Ceban, pe Facebook.

„Conform legii putem schimba traseele și locațiile”, precizează edilul. „Noi le vom schimba. Dacă tot asta este cea mai mare problema a Moldovei în viziunea guvernanților”, a adăugat Ceban.

De menționat că edilul Ion Ceban a declarat în nenumărate rânduri că nu va semna pentru desfășurarea marșului organizat de comunitatea LGBT+ și este gata să ajungă cu organizatorii și în judecată. Pe 13 iunie, solicitat de NM, responsabilul pentru desfășurarea evenimentelor culturale din Chișinău a declarat că dacă Ion Ceban nu va semna ordinul privind desfășurarea manifestației, evenimentul va avea loc pe baza declarației GENDERDOC-M, înregistrată la Primărie.

Marșul Solidarității, organizat de comunitatea LGBT+, este planificat pentru data de 19 iunie, la Chișinău. Anterior, reprezentanții comunității declarau că pe parcursul acestei săptămâni, în Republica Moldova, va avea loc festivalul comunității LGBT+ „Moldova Pride”, dar și o campanie socială. Iar ultimul eveniment organizat de comunitate va fi pe 19 iunie – Marșul Solidarității.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: