CEC a inițiat procedura de validare a mandatului lui Viorel Barda. CV-ul și averea viitorului deputat PAS (DOC)
Full Article 2 minutes read

CEC a inițiat procedura de validare a mandatului lui Viorel Barda. CV-ul și averea viitorului deputat PAS (DOC)

Comisia Electroală Centrală (CEC) a anunțat, pe 26 august, că ințiază procedura de validare a mandatului de deputat în cazul lui Viorel Barda. Acesta va prelua fotoliul de parlamentar după demisia Zinaidei Popa, care a decis să rămână în funcția de consilier al municipiului Chișinău. Anterior, Barda a fost șef al Direcției 11 din cadrul Direcției Generale pentru Administrarea Clădirilor din Republica Moldova și președinte al Organizației Locale Râșcani PAS.

CEC a luat act de vacanța unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, atribuit Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”. În conformitate cu prevederile legale, Comisia va propune Curții Constituționale validarea mandatului de deputat candidatului supleant Barda Viorel de pe lista aceluiași partid politic.

Potrivit declarației depuse la CEC, din 1 ianuarie 2019 până pe 31 decembrie 2020, acesta a obținut un venit în mărime de 81,3 mii de lei – salariu. În document se arată că partenera sa de viață lucrează la întreprinderea Mobile SRL, de la care a obținut un venit de aproape 96 de mii de lei. Aceasta a mai declarat și o donație în mărime de 33 400 de euro, o indemnizație de 6 000 de lei de la Primăria comunei Grătiești, precum și suma de 60 000 de lei – locațiune.

Viorel Barda nu deține niciun apartament sau casă, însă a declarat trei autoturisme: un Ford Transit produs în 2000 și cumpărat în 2011 (estimat la suma de 40 de mii de lei), un VAZ din 2001 (estimat la $1000) și o Toyota produsă în 2005 și cumpărată în 2014, în valoare de 6 mii de euro.

De asemenea, viitorul deputat a declarat un depozit bancar în sumă de 33400 de euro.

Conform CV-ului său, între anii 2006 – 2016 – a deținut funcția de administrator, S.C. ,,Cetatea Petrarilor”, iar anterior a fost inspector principal pentru pregătire profesională în cadrul Comisariatului de poliție a sectorului Râșcani. În 2005, Barda a fost lector al catedrei „Procedura penală și criminalistică”, iar în 2004 – inspector principal al secției reurse umane în cadrul Academiei de Poliție ,,Ștefan cel Mare”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: