CEC a înregistrat blocul PCRM-PSRM pentru participarea la scrutinul parlamentar
Full Article 1 minutes read

CEC a înregistrat blocul PCRM-PSRM pentru participarea la scrutinul parlamentar

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat blocul comuniștilor și a socialiștilor pentru participarea la alegerile parlamentare din 11 iulie. Decizia a fost luată pe 21 mai, în unanimitate. De asemenea, a fost înregistrată lista celor 102 candidați la funcția de deputat, propusă de blocul electoral.

Membrul CEC Maxim Lebedinschi a declarat că nu poate participa la exminarea subiectului privind înregistrarea blocului PCRM-PSRM, întrucât pe listă figurează fratele său, Adrian Lebedinschi, creându-se un conflict de interese.

În locul său, secretar al ședinței a fost desemnat Vadim Filipov.

***

Amintim că în frunte listei blocului electoral PCRM-PSRM este Vladimir Voronin. Pe 12 mai, Dodon și Voronin au semnat acordul de crearea a blocului electoral PCRM-PSRM pentru participarea în cadrul alegerilor parlamentare. Comuniștii și socialiștii au declarat că și-au unit forțele din cauza „pericolului asupra suveranității Moldovei”. Pe 13 mai, CEC a înregistrat blocul electoral „Comuniștii și socialiștii”. Iar Igor Dodon a prezentat simbolul formațiunii: o stea în interiorul căreia este o seceră și un ciocan.

Blocul electoral PCRM-PSRM va fi numărul 6 în buletinele de vot.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: