CEC: Cetățenii din diasporă și cei din stânga Nistrului se pot înregistra prealabil pentru alegerile parlamentare anticipate
Full Article 2 minutes read

CEC: Cetățenii din diasporă și cei din stânga Nistrului se pot înregistra prealabil pentru alegerile parlamentare anticipate

Cetățenii cu drept de vot care se află în străinătate sau își au domiciliul în localitățile din stânga Nistrului se pot înregistra prealabil pentru alegerile parlamentare anticipate, informează Comisia Electorală Centrală (CEC).

Sursa citată notează că înregistrările făcute pentru scrutinele naționale precedente rămân a fi valabile, cu excepția cazurilor în care alegătorii intenționează să voteze într-o altă localitate din afara țării unde vor fi deschise secții de votare. În aceste situații, alegătorii pot face modificări în datele prezentate anterior.

„Înregistrarea prealabilă este unul din criteriile importante care stă la baza deciziei CEC privind deschiderea secțiilor de votare în afară țării, dar și pe teritoriul Republicii Moldova, pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni”, se arată într-un comunicat al CEC.

Procedura se încheie cu 45 de zile înainte de data scrutinului. Alegătorii sunt invitați să completeze formularul de înregistrare on-line, la rubrica „Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md și să urmeze instrucțiunile privind completarea formularului online. Înregistrarea poate fi efectuată și pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la CEC și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova.

Menționăm că înregistrarea prealabilă are un caracter informativ și nu impune alegătorilor anumite obligațiuni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: