CEDO a interzis Rusiei să extrădeze în Belarus un bărbat acuzat că ar fi provocat „daune morale” unui polițist
Full Article 2 minutes read

CEDO a interzis Rusiei să extrădeze în Belarus un bărbat acuzat că ar fi provocat „daune morale” unui polițist

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a interzis Rusiei să îl extrădeze în Belarus pe Dmitrii Podlobnikov, care este acuzat că ar fi provocat „daune morale” unui polițist, informează Novaya Gazeta pe 3 ianuarie.

CEDO a interzis extrădarea bărbatului până în data de 31 ianuarie. În vârstă de 25 de ani, Dmitrii Podloblinkov, originar din Belarus, este vizat în două dosare penale – pentru încălcarea gravă a ordinii publice și pentru violență sau amenințare cu aplicarea violenței față de un polițist. Asta după ce tânărul l-a lovit cu palma peste cască pe un polițist. Anterior, pentru acest gest, el a fost sancționat cu arest administrativ.

Potrivit portalului dissidentby, Podlobnikov a participat la protestele din orașul Žlobin. Pe 9 august 2020, el a fost reținut, iar ulterior eliberat din detenție, după care a plecat în Rusia la muncă. În luna mai 2021, el a fost reținut la solicitarea Minskului. În prezent, el se află în detenție.

Este pentru a patra oară când CEDO interzice Rusiei să extrădeze cetățenii belaruși. Anterior, astfel de decizii au fost adoptate față de Vadim Duboisk, Andei Kazimir și Andrei Kudin. Potrivit BBC, în cazul primilor doi extrădarea a fost suspendată. Al treilea bărbat a fost extrădat în Belarus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: