Cel mai popular portal de știri din Belarus a fost privat de statutul de instituție de presă
Full Article 2 minutes read

Cel mai popular portal de știri din Belarus a fost privat de statutul de instituție de presă

Cel mai mare portal de știri din Belarus a fost privat de acreditare. Ministerul Informației de la Minsk a privat instituția de statutul de instituție de presă. Decizia va intra în vigoare pe 1 octombrie și va fi valabilă cel puțin până pe 30 decembrie 2020, scrie Meduza.io.

Tut.by a explicat ce înseamnă pentru portal lipsirea de statutul de instituție de presă. Portalul intenționează să-și continue activitatea fără acreditare.

„Înregistrarea resurselor online în calitate de publicații electronice nu poartă caracter obligatoriu în Belarus. Statutul de presă oferă anumite privilegii, în special posibilitatea de a te afla în zonele de conflicte armate sau în locurile unde se desfășoară acțiuni ieșite din comun, la manifestări de amploare sau în alte locuri unde au loc evenimente importate și să poți transmite informații de acolo. Dar TUT.BY a fost înregistrat în calitate de media în ianuarie 2019. Până atunci – de la fondarea în anul 2000, portalul a activat fără acest statut”.

Ministerul Informației din Belarus poate să sisteze activitatea presei, dacă va apela în instanța de judecată. Un astfel de demers a fost depus săptămâna trecută, iar motivul invocat este că, anterior, instituția a emis patru avertizări în adresa portalului de știri.

Potrivit estimărilor, Tut.by este cel mai popular portal de presă din Belarus. În august, acesta a înregistrat aproape 126 de milioane de vizitatori.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: