Cele 3000 de sicrie care o îngrijorau pe Tauber nu și-au găsit confirmarea. Concluzia procurorilor
Full Article 1 minutes read

Cele 3000 de sicrie care o îngrijorau pe Tauber nu și-au găsit confirmarea. Concluzia procurorilor

Declarațiile deputatei Marina Tauber privind pregătirea unor provocări militare în proximitatea regiunii transmistrene nu și-au găsit confirmare. Este concluzia procurorilor, făcută publică pe 13 aprilie.

PCCOCS s-a autosesizat urmare a declarațiilor deputatei Marina Tauber la briefingul din 24 martie privind pregătirea unor provocări militare în proximitatea regiunii transnistrene.

„În cadrul exmaminării declarațiilor făcute de aceasta la briefingul din 24 martie, Marina Tauber a fost citată de oamenii legii în repetate rânduri pentru a conforma alegațiile sale cerințelor Codului de procedură penală. Deputata, însă, de fiecare dată a refuzat invocând motive pe care procurorii le consideră neîntemeiate”, se arată în declarația PCCOCS.

***

Pe 24 martie 2023, deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber i-a acuzat pe președinta Maia Sandu și pe premierul Dorin Recean că „ar pregăti o provocare militară în Transnistria”. Aceasta a mai afirmată că la un șir de întreprinderi moldovenești ar fi fost comandate 3000 de sicrie.

Reprezentanții Guvernului au declarat că afirmațiile lui Tauber sunt false și fac parte dintr-un discurs constant de promovare a fricii și dezbinării în societate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: