Cele mai căutate produse moldovenești pe piața Uniunii Europene. Top 7 produse 
Full Article 50 second read

Cele mai căutate produse moldovenești pe piața Uniunii Europene. Top 7 produse 

Mărfurile moldovenești își fac tot mai mult loc pe rafturile magazinelor europene. Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a prezentat un top al produselor din țara noastră exportate în UE. 

În 2022, Moldova a exportat în Uniunea Europeană mașini și aparate electrice în valoare de peste 510 milioane de dolari.

În topul produselor exportate în UE se regăsesc semințele și fructele oleaginoase (317.5 milioane de dolari), valoarea cărora a crescut de două ori în 2022 comparativ cu anul precedent, urmate de grăsimi și uleiuri vegetale (285.8 milioane de dolari), cu 62% mai mult.

Moldova a exportat și cereale în valoare de 253.9 milioane de dolari. În 2022, pe rafturile magazinelor europene au ajuns îmbrăcăminte și accesorii (196.6 milioane de dolari), legume și fructe (143.7 milioane de dolari) și mobilă (142.6 milioane de dolari).

Cele mai căutate produse moldovenești pe piața Uniunii Europene. Top 7 produse 

Facebook/European Union in the Republic of Moldova


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: