Centrul de Dirijare în Situații Excepționale oferă primele informații privind alimentarea instituțiilor din țară cu gaz
Full Article 2 minutes read

Centrul de Dirijare în Situații Excepționale oferă primele informații privind alimentarea instituțiilor din țară cu gaz

Instituțiile publice și de menire socială au activat la 23 octombrie, în regim normal și nu au fost deconectate de la alimentarea cu gaze naturale. Informația a fost confirmată de Centrul de Dirijare în Situații Excepționale, care monitorizează situația în regim de 24/24.

Centrul de Dirijare în Situații Excepționale și-a început activitatea în dimineața de 23 octombrie 2021, de la ora 08:00. Acesta funcționează în regim de „cod portocaliu”, fapt ce presupune încadrarea atât cu personalul IGSU cu activitate 24/24, cât și participarea reprezentanților din alte ministere. Centrul este condus de Secretarul de Stat al MAI, Alexandru Oprea.

Amintim că, pe 22 octombrie, Parlamentul a declarat stare de urgență în Republica Moldova, din cauza deficitului de gaz. Premierul Natalia Gavrilița a prezentat în plenul legislativului 8 măsuri pe care urmează să le adopte Comisia pentru Situații Excepționale în următoarele 30 de zile.

Între timp, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a oferit detalii din culisele negocierilor cu Gazprom. Oficialul a precizat că oferta companiei nu este în avantajul cetățenilor moldoveni și a menționat că este inacceptabil ca „Moldova să plătească un preț la gaz mai mare decât toate celelalte state din regiune”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: