Centrul Moldexpo, tot mai solicitat. Mai sunt doar 13 locuri la terapie intensivă pentru pacienții cu Covid
Full Article 2 minutes read

Centrul Moldexpo, tot mai solicitat. Mai sunt doar 13 locuri la terapie intensivă pentru pacienții cu Covid

Centrul COVID-19, amplasat pe teritoriului centrului expozițional „Moldexpo” din capitală, devine tot mai solicitat din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu COVID-19. Potrivit primarului Ion Ceban, peste jumătate din locurile disponibile în secția Terapie Intensivă erau ocupate în data de 2 septembrie.

Comisia extraordinară de sănătate publică Chișinău urmează să se convoace în ședință, pentru a examina situația tot mai alarmantă în legătură cu pandemia de coronavirus. Tot în ședința CESP Chișinău, se va discuta despre identificarea fondurilor din bugetul municipal pentru testarea cadrelor didactice.

„Conform Planului de control și răspuns al sistemului de sănătate din mun. Chișinău, deocamdată avem activate spații suficiente la Centrul COVID-19 de la Moldexpo. În prezent, aici sunt internați 260 pacienți (din 350 paturi staționar). În ATI ieri seara erau internate 17 persoane, din cele 30 paturi de terapie intensivă disponibile. Tot acolo, avem 100 paturi de triaj pentru suspecți. Dar ocuparea paturilor se schimbă în fiecare minut”, a menționat edilul.

Ion Ceban a  precizat că, în caz de necesitate, pacienții vor putea fi transportați la Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie (150 paturi, și o secție de ATI cu 6 paturi).

Joi, 2 septembrie, în Republica Moldova au fost depistate 787 noi cazuri de infectare cu COVID-19, iar în Chișinău – 175.

***

Amintim că președinta țării Maia Sandu a menționat, în ajun, în cadrul unei emisiuni televizate, că informațiile false vehiculate pe rețelele de socializare sunt motivul pentru care unii oameni refuză să se vaccineze. Șefa statului a îndemnat moldovenii să aibă încredere în știință și să accepte vaccinarea, drept singura metodă eficientă de protecție împotriva cazurilor grave de Covid-19.

De asemenea, șefa statului a declarat că susține hotărârea prin care angajații din educație (nevaccinați) să fie obligați să prezinte, o dată la 14 zile, rezultatul testului pentru COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: