„Cer un singur lucru”. Reacția lui Ulanov, după ce Procuratura a cerut ridicarea imunității și reținerea sa
Full Article 2 minutes read

„Cer un singur lucru”. Reacția lui Ulanov, după ce Procuratura a cerut ridicarea imunității și reținerea sa

Deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov susține că nu are ce ascunde și a îndemnat deputații să voteze pentru ridicarea imunității sale. Reacția vine după ce președinta parlamentului Zinaida Grecianîi a dat citire solicitării procurorului general, privind lipsirea de imunitate, reținerea, arestarea și percheziționarea lui Denis Ulanov și a lui Petru Jardan.

„Atunci când în 2020, cu ajutorul justiției televizate s-a declarat că sunt implicat în frauda bancară, m-am adresat la Procuratură cu propunerea de a fi audiat. Apoi în presă a apărut diferită informație și pe măsură ce aceasta se publica, eu trimitem demersuri la Procuratură. Implicarea mea în frauda bancară – este faptul că am fost avocatul lui Ilan Șor. Nu este neapărat să îmi fie ridicată imunitatea ca să fiu audiat. Ridicarea imunității este necesară pentru a fi făcute percheziții, pentru a fi reținut și arestat. Dar cum pot fi învinuit dacă nu am fost audiat niciodată, nici nu știu cum să comentez. A apărut tocmai acum, în perioada propunerii candidaților la funcția de prim-ministru. Nu mă țin de imunitate și chem colegii să voteze pentru ridicarea imunității. Cer un singur lucru – să fie respectată procedura”, a declarat Ulanov în plenul parlamentului.

***

Amintim că procurorul general a solicitat ridicarea imunității în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov. Președinta parlamentului Zinaida Grecianîi a propus Comisiei juridice să examineze, sâmbătă, cererea procurorului general, iar duminică a propus convocarea Biroului permanent al parlamentului.

Potrivit Procuraturii Generale, Denis Ulanov este cercetat sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

În cazul lui Petru Jardan, potrivit materialelor urmăririi penale, ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: